maciek_plm Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Witam serdecznie ! Jestem właścicielem samochodu Mitsubishi Lancer 2.0 z 2006r. 3 tygodnie temu miałem wypadek / kolizję drogową, jadąc krętą drogą wpadłem w poślizg i przykleiłem się do barierki na poboczu. Uszkodzeniu uległa cała prawa strona samochodu: przedni zderzak, przednia lampa, nadkole, błotnik, drzwi przednie - blacha, drzwi tylne - blacha, tylny błotnik, tylny zderzak. Auto po prostu zostało przetarte przez barierkę na wys. ok. 40-60cm. Zniszczenia widoczne są też na obu alufelgach po tej stronie, zniszczona jedna opona, a także uszkodzenie układu kierowniczego - wstępnie stwierdzono wygięty drążek kierowniczy, ale 100% diagnoza, dopiero po jego wymianie. Auto ubezpieczone w PZU OC / AC. Po wypadku auto stało dwa dni na parkingu w ASO Mitsubishi, gdzie wstępnie wypowiedziano się, że naprawa może być na granicy całkowitego, ale teoretycznie nie powinna przekroczyć. Potem samochód zabrałem do domu i czekałem na rzeczoznawcę z PZU. Wczoraj otrzymałem wycenę: 8200zł. Samochód był ubezpieczony na 29500 (styczeń 2011r.), wartość rynkowa 25000zł (z tego co się dowiedziałem nie ważne jest, że samochód jest ubezp. na więcej? -> czy to prawda?). Blacharz wstępnie wycenił koszt remontu na 5-6 tys. , ale oczywiście metodą szpachlowania i malowania. W ASO natomiast z tego co wiem, wymieniają elemnty na nowe, w tym przypadku drzwi, zderzaki, nadkola. I co teraz zrobić ? Czemu taka niska wycena ? Czy oddać lepiej do ASO ? Rzeczoznwacza powiedział, że jeśli naprawa w ASO przekroczy 18 tys. będzie trzeba dopłacać z własnej kieszeni ? A może można uzgodnić z ASO zakres remontu ? Czy może jednak jakoś zweryfikować tę wycenę ? Proszę serdecznie o pomoc w tej sprawie i wybranie właściwego wariantu. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted May 5, 2011 Share Posted May 5, 2011 Jeżeli otrzymałeś kosztorys to znaczy, że naprawa jest ekonomicznie uzasadniona. Możesz zlecić w takim przypadku naprawę bezgotówkową w dowolnym warsztatcie. Odnośnie metody naprawy to kwalifikacja elementów do wymiany / do naprawy powinna być jednakowa czy to w ASO czy to warsztatcie rzemieślniczym. Oczywiście może się zdarzyć, ze element jest na pograniczu kwalifikacji - wtedy może mieć miejsce kwalifikacja jedna lub druga. Przy naprawie w ASO radzę sprawdzić, czy w kosztorysie nie ma potraceń z tytułu wcz. uszkodzeń - bo będzie trzeba dopłacać.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now