artenoz Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Kilka lat temu podczas pracy w niemczech przeszedłem operacje usunięciaczęści żołądka i wrzodu.Podejrzewam że nadwerężenie organizmu powstało podczaspracy.Podnosiłem ciężkie skrzynki z warzywami, układając je na paletach na wysokoścponad 2 metry.Silny ból dopadł mnie w nocy,gdzie trafiłem do szpitalai prosto pod nóż.Czy mogę ubiegac się o jakieś odszkodowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 witam,a będziesz miał dowody zaniedbań pracodawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artenoz Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 jakie dowody masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 dowody zaniedbań pracodawcy - brak kursu BHP, obsługiwania, sztuki podnoszenia skrzynek, bo możesz podnosić własnym kręgosłupem do pewnej wagi, potem już urządzenia specjalistyczne są potrzebne.po drugie "podejrzenie" może nie wystarczyć, wypadek, jeżeli miał miejsce (bo nie piszesz o wypadku) musiał zostać gdzieś odnotowany, zauważony, musisz mieć dowody, świadków, normalne postępowanie cywilne: odniosłeś szkodę - udowodnij. bez dowodów nic nie zdziałasz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi