patrykkk016 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Witam, ostatnio trafiła mnie nie miła sytuacja pojechałem na stacje benzynową jak zawsze zatankować paliwo i LPG , byłem jedynym klientem w tym czasie, całe tankowanie przebiegło prawidłowo i jak zawsze po jego zakończeniu poszedłem do kasy zapłacić. kiedy wyszedłem po paru minutach osoby obsługującej dystrybutor już nie było więc wsiadłem do auta i ruszyłem, po chwili usłyszałem huk i jak się okazało wąż nie został odłączony od samochodu i został uszkodzony zderzak oraz rurka doprowadzająca gaz do zbiornika. wlew jest w dolnej części zderzaka niewidocznej w lusterku, czy mogę w takiej sytuacji żądać jakiegoś odszkodowania od stacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Oczywiście, stacja jest ubezpieczona, a pojazd powinien być nadzorowany przez pracownika podczas całego procesu tankowania. Jakby tak było, to taka sytuacja nie miała by miejsca. Zgłaszasz szkodę z OC stacji do jej ubezpieczyciela i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Obsługa stacji najzwyczajniej w świecie nie dopatrzyła i zostałeś nieprawidłowo obsłużony. Miałem kiedyś podobną sytuację z wężem na szczęście nie zdążylem odjechać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Jest to oczywisty przejaw nienależytego wykonania umowy art. 471 kc i w związku z tym może Pan dochodzić odszkodowania. Tak jak napisał ktoś powyżej stacja ma zapewne ubezpieczenie OC i z tego ubezpieczenia należy zgłosić szkodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi