tomaszek15 Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Witam. Rok temu miałem rekonstrukcję ACL i szycie łąkotki lewej nogi i byłem ubezpieczony tylko w 2 ubezpieczalniach. Po tym zdarzeniu ubezpieczyłem się jeszcze w kolejnych 2 zakładach. Pech chciał, że łąkotka znów była do zabiegu w lutym tego roku. Teraz pytanie: czy ubezpieczalnie w których nie bylem ubezpieczony przy 1 zabiegu mogą odmówić wypłacenia mi odszkodowania podając za przyczynę wcześniejszą operację? Czy jest to zgodne z prawem i czy w takim przypadku będę mógł się odwoływać? I jak to jest z kosztami leczenia? Ponieważ czytam sprzeczne informacje, iż mogę ubiegać się o zwrot kosztów leczenia z KAŻDEJ polisy w której miałem zwrot kosztów leczenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asse Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 wszystko zależy od tego co to są za ubezpieczenia i co jest w OWU ciężko jest odpowiedzieć jak się nie zna OWU. zobacz jaki masz zakres ubezpieczenia i jakie są wykluczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek15 Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Ubezpieczenie NNW - compensa i aviva. Tutaj są OWU -http://www.aviva.pl/_files/OWU_Moje_Bezpieczenstwo_Prestiz.pdf http://www.compensa.pl/LinkClick.aspx?fileticket=8h5UxpjY-0U%3d&tabid=82 Z Avivy już dostałem odmowę Gdzie tutaj poradzić się bo dobrze napisać odwołanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 tomaszek15 wrote:Teraz pytanie: czy ubezpieczalnie w których nie bylem ubezpieczony przy 1 zabiegu mogą odmówić wypłacenia mi odszkodowania podając za przyczynę wcześniejszą operację? Czy jest to zgodne z prawem i czy w takim przypadku będę mógł się odwoływać?PozdrawiamW mojej ocenie zależy od tego czy ów następny zabieg był koniecznością z uwagi na zdarzenie, które nastąpiło przed ubezpieczeniem. Jeśli tak odpada podstwa do roszczenia. Gdyby było to np. nastepne ponowne złamanie w tym samym miejscu to T.U. raczej nie może się wyłączać od odpowiedzialności. Jednak stosują zapisy, że wówczas procentowy uszcerbek na zdrowiu określą się jako różnicą po następnym wypadku, a po pierwszym nieszczęśliwym wypadku. Trzeba czytać dokładnie zapisy OWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi