Berta Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Witam, moje siedmioletnie dziecko uległo wypadkowi w szkole, dokładnie było to na przerwie międzylekcyjnej. Moje dziecko biegło a raczej przeciskało się przez dzieci z V klasy, niefortunnie potknęło się o nogę starszego chłopca i upadło na buzie, skutkiem tego doznało pałamania dwóch stałych zębów przednich, świadkowie z klasy starszego chłopca zeznali że moje dziecko biegło jak również Pani mająca dyżur. Natomiast moje dziecko twierdzi że to nie był bieg tylko trucht i chciał się przedostać przez starszych chłopców, a Pani tego nie widziała bo on sam jej to zgłosił. Chciałabym się starać o zadośćuczynienie z polisy OC szkoły, jakie mam szanse, proszę o pomoc, dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keri Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 basima wrote:Witam,synek (8 ;lat) podczas zabawy na boisku szkolnym na swietlicy rozciał łuk brwiowy (wpadl na krate i osunał sie po niej i udezyl główka o beton)Na poczatku panie stwierdzily informujac mnie ze to tylko zadrapaniePojechalam na ostry dyzur zalożono dziecku 5 szwow rana byla tak głeboka ze wszedlby maly palec do polowyLekarz stwierdzil ze dlaczego rana jest zafioletowana i przyklejony zwykly plaster a nie taki co mozebyc zamiast szwowNiestety tak dziecko zostalo opatrzone w szkole,bardziej pielegniarka podczas rozmowy tel ze mna mowila mi o okularach dziecka niz o ranie.Natomiast jesli dzieci inne informowaly swoich rodzicow zaraz mowily zeby nierobic paniki Wydaje mi sie ze chcialy to zatuszowacZ synkiem mam sie zglosic na sciagniecie szwow po 8 dniachBylam we szkole wzielam papierek do NW z PZUW szkole syn jest ubezpieczony na kwote 10000Jakie odszkodowanie moge otrzymac?Z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keri Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 sanmicu wrote: Witam. Ok. 20 czerwca skruszyłem sobie kość kciuka podczas grania w kosza. Jestem uczniem i mam 17 lat i tu mam pytanie otoz czy mogę sam ubiegać się o odszkodowanie czy musi to być prawny opiekun, czy sprawa nie przedawniła się (leczenie zostalo zakonczone 30 lipca). Jesli chodzi o ubieganie się o odszkodowanie to najpierw idę tam gdzie się leczyłem (przychodnia) do recepcji po dokumentację leczenia, pozniej dostarczam ją wychowawcy klasy i wypełniam jakiś formularz czy odbywa się to w inny sposob? Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wemyu Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Po pierwsze trucht to też bieg... Jeśli regulamin szkoły mówi o tym, że na korytarzach nie wolno biegać to z na jakiej podstawie chce Pani uzyskać odszkodowanie? Jeśli takiego zapisu nie ma - proszę walczyć. Przepraszam za odkop, ale mój dzieciak też wczoraj się uszkodził w szkole i szukam jakichś informacji Tak napisałem, bo myślę że może się komuś takie info przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi