gipi Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Witam,sprawa wyglada nastepujacobyła szkoda, przyjechala policja - wina kobiety prowadzacej drugie auto, nie zgodzila sie wiec sprawa trafila do sadu.orzeczenie sadu - ewidetna wina tamtej kobiety.Dostalem dokumenty, ladnie, pieknie, ale skad mam wziac numer ubezpieczenia babki i gdzie jest ubezpieczona?przy zdarzeniu policja nie podawala zadnych danych - ubezpieczyciela itp.... teraz dzwoniac do sadu oni odprawiaja mnie do adwokatow itp - o co w tym wszystkim chodzi? sprawa dla mnie jest zamknieta tylko teraz musze sie udac do jej ubezpieczyciela - tylko ktorego i jaka polisa ?! z góry dzieki za wszystkie informacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabianopulos Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 tutaj znajdziesz odpowiedz jak to znależćhttp://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100822/AUTO/200859078 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejgryczka Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 Jeśli masz nr rej. samochodu sprawcy to mogę Ci to szybko sprawdzić (o ile samochód jest w bazie UFG). Druga opcja to pismo do policji, oni powinni mieć takie dane u siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weronikalopacinska Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Witam.W TEJ SPRAWIE WYSTARCZY NAPISAĆ PISMO DO POLICJI Z PROŚBĄ O WYDANIE NOTATKI POLICYJNEJ W SPRAWIE TEGO WYPADKU ORAZ UMIEŚCIĆ NA NIM W JAKIM CELU JEST PANU POTRZEBNA. NAJLEPIEJ NAPISAĆ JĄ W DWÓCH IDENTYCZNYCH EGZEMPLARZACH I ZANIEŚĆ JĄ OSOBIŚCIE NA KOMENDĘ.POLICJA W CIĄGU max.14 DNI POWINNA WYSŁAĆ PANU NOTATKĘ POLICYJNĄ Z MIEJSCA TEGO ZDARZENIA, NA KTÓREJ SĄ WSZYSTKIE DANE SPRAWCY WYPADKU. POZDRAWIAM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts