an-mari Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 WitamMoje auto zostało skasowane przez sprawce , którego samochód nie miał ubezpieczenia.Auto sprawcy miało Francuskie blachy jednak nie posiadało żadnego ubezpieczenia.Szkode zgłosiłem do mojego ubezpieczyciela , który przekazał sprawe do Funduszu GwarancyjnegoFundusz odpisał że nie ponosi odpowiedzialności za auta zarejstrowane za granica dlatego nie należy mi się odszkodowanieDodam ze kierowca to Polak, w trakcie wypadku był pijany a w jego aucie znaleziono narkotyki.Do kogo mam się zwrócić, sprawca nigdzie nie pracuje jest na utrzymaniu rodziców (20lat) wiec odzyskanie pieniędzy od niego raczej nie wchodzi w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian202 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 sprawa iście nie ciekawa, jednak wydaje mi się, że to UFG płaci (oczywiście regres na sprawcę).Moim zdaniem niesłusznie odrzucają. Czyj był ten "francuski" samochód? Jeżeli nie miał ubezpieczenia, a właścicielem był Polak, to nie jest to już francuskie auto tylko polskie - człowiek powinien dostać karę za nieubezpieczenie , te 8 tyś czy, 5 tys, nie pamiętam....a do tego potem regres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi