an-mari Posted December 24, 2007 Share Posted December 24, 2007 WitamMoje auto zostało skasowane przez sprawce , którego samochód nie miał ubezpieczenia.Auto sprawcy miało Francuskie blachy jednak nie posiadało żadnego ubezpieczenia.Szkode zgłosiłem do mojego ubezpieczyciela , który przekazał sprawe do Funduszu GwarancyjnegoFundusz odpisał że nie ponosi odpowiedzialności za auta zarejstrowane za granica dlatego nie należy mi się odszkodowanieDodam ze kierowca to Polak, w trakcie wypadku był pijany a w jego aucie znaleziono narkotyki.Do kogo mam się zwrócić, sprawca nigdzie nie pracuje jest na utrzymaniu rodziców (20lat) wiec odzyskanie pieniędzy od niego raczej nie wchodzi w rachubę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian202 Posted January 3, 2008 Share Posted January 3, 2008 sprawa iście nie ciekawa, jednak wydaje mi się, że to UFG płaci (oczywiście regres na sprawcę).Moim zdaniem niesłusznie odrzucają. Czyj był ten "francuski" samochód? Jeżeli nie miał ubezpieczenia, a właścicielem był Polak, to nie jest to już francuskie auto tylko polskie - człowiek powinien dostać karę za nieubezpieczenie , te 8 tyś czy, 5 tys, nie pamiętam....a do tego potem regres. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now