karo870 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 witam,miałam wypadek 3.01.11 (10 dni temu) w autobusie.stałam z tyłu przy tylnich drzwiach, trzymalam sie poręczy, kiedy nagle kierowca gwałtownie zahamował i uderzył w pks przed nami. Nadgarstek mi sie ugiął i upadłam placami na siedzenia . Wstałam o wlasnych siłach.Drzwi od autobusu się otworzyły , wszyscy wyszli a ja za nimi. Jako że pracuje bardzo blisko miejsca wypadku, ruszyłam ( chyba jeszcze w szoku) w strone pracy.Na miejscu zgłosiłam menagerowi ze miałam przed chwilą wypadek ale on nie sporządził zadnej notatki.Wytrzymalałam te 8 h w pracy i pojechałam do domu.Na drugi dzień wstałam, wszystko mnie bolało (plecy ręka bark), więc poszłam do lekarza. Pani doktor przpisała mi leki przeciwboleowe dała zwolnienie na 3 dni, skierowanie na rtg ręki (nie było złamania). Po zwolnieniu wróciłam do pracy i nadwyręzyłam sobie rękę. Ból był niemiłosierny wiec wieczorem pojechałam na ostry dyżur. Jednak zeby mnie tam, przyjeli powiedziałam ze wypadek miał miejsce dzisiaj i było to poślignięcie .tak też jest w karcie napisane.teraz mam zwolnienie 3 tyg (okazało sie że mam złamaną kość i gips na 2 tyg),Chciałam się poradzić co w tej kwestii mogę zrobić krok po kroku - bo wypadek nigdzie nie był zgłoszony, nie czekałam na pogotowie i policje,nie zgłosilam tego do ztm-u no i skłamałam na izbie przyjeć. Jedynie w pracy wiedzą że taki wypadek miał miejsce.Pamietam date godzine i numer autobusu.proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karo870 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 tak tez myslalam.ja wiem ze to by nie bylo wyłudzenie ale najważniejsze sa dowody!!!a w papierach jest ze poślizgięcie.zeznania świadków??hmm.... jak je teraz zdobyć!?a w tych nowych autobusach nie ma kamer???możnaby odczytac z kamer.a dane kierowcy i autobusu to powinni z ztm-u dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karo870 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 no tak ale to było tydzień pozniej jak poszłam na pogotowie... dzień po wypadku poszłam do lekarza pierwszego kontaktu i w karcie jest napisane ze bol reki poobijane plecy zwolnienie na 3 dni przepisane leki przeciwbolowe i przeciwzapalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karo870 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 ten pierwszego kontaktu tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi