kamiss 100 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 W dniu 21.012011 dostałem polecenie od przełożonej abym poszedł na magazyn po wózek,co nie należy do mnie.Tam pośliznołem się i upadając z metra wysokości na beton doznałem urazu nogi.Wezwali ochronę i zawieśli mnie do szpitala,gdzie lekarz stwierdził złamanie kości kostnej.Nie miałem przeprowadzonego BHP a firma liczy około 400 ludzi? Moje pytanie brzmi co mogę z tym zrobić?pracowałem 12 dni a w 13 dniu miałem wypadek i jeszcze 3 dzien na okresie wypowiedzenia.Czy należy mi się chorobowe i odszkodowanie? Proszę o Odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAROSŁAW Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Odnośnie chorobowego - czy chodzi o samo zwolnienie L4 czy też o świadczenie chorobowe? Odnośnie odszkodowania to można stwierdzić czy się ono należy i z jakiego tytułu dopiero po ustaleniu charakteru umowy o pracę a także szczegółowych okoliczności wypadku.W takich sytuacjach należy bardzo precyzyjnie określać wszystkie czynniki mające wpływ na świadczenia przysługujące poszkodowanym w wypadkach, których w przytoczonej sytuacji niestety ale brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-omega Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 jesli to wypadek w pracy to uzyskujac wiecej informacji moglibysmy pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi