Majka01 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam! Podczas pobytu w szpitalu pielęgniarka zakładająca mi welfron uszkodziła mi nerw promieniowy w ręku. Mam palec w prawej ręce zdrętwiały, nie mogę ruszać ręką, ból jest okropny. Było to dzień przed moim wyjściem ze szpitala. Mówiłam o tym innym pielęgniarkom i dla lekarza, ale każda z tych osób mówiła, że to przejdzie. Niestety nie przeszło. W związku z tym po kilku dniach zgłosiłam się do lekarza rodzinnego, ten dał mi skierowanie do ortopedy - ten natomiast skierowanie do neurologa oraz przepisał zastrzyki ze względu na długie oczekiwanie do neurologa. Dodatkowo stwierdził, że to będzie dłuższe leczenie, nie przejdzie ot tak i zakłada że około 3-4 m-cy będzie trwało leczenie. Jak do tej pory mam niesprawną rękę, zwolnienie lekarskie i czekam na wizytę u neurologa. W związku z powyższym - czy otrzymam odszkodowanie z płaconego w pracy PZU, czy należy mi się coś więcej, i gdzie i od kogo mogę uzyskać jakieś informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 W Pani przypadku w grę może wchodzić odszkodowanie i zadośćuczynienie od szpitala w związku z prawdopodobnym wystąpieniem błędu medycznego. Jeśli chodzi o ubezpieczenie pracownicze w PZU to proszę zgłosić szkodę załączając kopię dokumentacji medycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henoz Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Błąd medyczny należy zgłosić do prokuratury podejrzenie popełnienie przestępstwa i dopiero dochodzić roszczenia od szpitala, jeżeli prokutator wyda postanowienie ze wskazaniem sprawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Błąd medyczny oraz odpowiedzialność cywilnoprawną można udowodnić również na drodze postępowania cywilnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi