sniady Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Witam . Chciałby się dowiedzieć czy mogę starać się od TU wypłaty odprawki z tytułu zwolnienia. Gdyż zostałem zwolniony będąc na świadczeniu rehabilitacyjnym po wypadku samochodowym i zakład nie wypłacił jej, dodam ze pracowałem kilka lat na umowę na czas nie określony. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinek2939 Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 WITAM-PODSTAWOWE PYTANIE CZY PAN BYŁ SPRAWCĄ WYPADKU , CZY POSZKODOWANYM.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniady Posted February 27, 2011 Author Share Posted February 27, 2011 Tak. Jestem poszkodowanym w wypadku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinek2939 Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 TO jeśli był pan poszkodowany w wypadku i doznał pan uszczerbku na zdrowiu to ma pan prawo do ubiegania się z oc sprawcy pojazdu do--jednorazowe odszkodowanie,renty odla wyrównania szkód o charakterze trwałym,renta z tytułu zwiększonych potrzeb.zadośćuczynienie,. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawnik4 Posted February 28, 2011 Share Posted February 28, 2011 sniady wrote:Witam . Chciałby się dowiedzieć czy mogę starać się od TU wypłaty odprawki z tytułu zwolnienia. Gdyż zostałem zwolniony będąc na świadczeniu rehabilitacyjnym po wypadku samochodowym i zakład nie wypłacił jej, dodam ze pracowałem kilka lat na umowę na czas nie określony. PozdrawiamJeśli konsekwencją wypadku było zwolnienie z pracy to oczywiści jest roszczenie do Ubezpieczyciela o wyrównanie straty. Wysokość roszczenia i jego okres zależy od okoliczności sprawy.Ma Pan również możliwość dochodzenia innych roszczeń tj. zadośćuczynienia, kosztów leczenia itp.W przypadku pytań zachęcam do skorzystania ze stopki poniżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts