Jump to content
Forum Odszkodowania

Czy mogę starać sie o odprawę

sniady
 Share

Recommended Posts

Witam . Chciałby się dowiedzieć czy mogę starać się od TU wypłaty odprawki z tytułu zwolnienia. Gdyż zostałem zwolniony będąc na świadczeniu rehabilitacyjnym po wypadku samochodowym i zakład nie wypłacił jej, dodam ze pracowałem kilka lat na umowę na czas nie określony. Pozdrawiam

TO jeśli był pan poszkodowany w wypadku i doznał pan uszczerbku na zdrowiu to ma pan prawo do ubiegania się z oc sprawcy pojazdu do--jednorazowe odszkodowanie,renty odla wyrównania szkód o charakterze trwałym,renta z tytułu zwię

kszonych potrzeb.zadośćuczynienie,.

sniady wrote:
Witam . Chciałby się dowiedzieć czy mogę starać się od TU wypłaty odprawki z tytułu zwolnienia. Gdyż zostałem zwolniony będąc na świadczeniu rehabilitacyjnym po wypadku samochodowym i zakład nie wypłacił jej, dodam ze pracowałem kilka lat na umowę na czas nie określony. Pozdrawiam
Jeśli konsekwencją wypadku było zwolnienie z pracy to oczywiści jest roszczenie do Ubezpieczyciela o wyrównanie straty. Wysokość roszczenia i jego okres zależy od okoliczności sprawy.

Ma Pan również możliwość dochodzenia innych roszczeń tj. zadośćuczynienia, kosztów leczenia itp.

W przypadku pytań zachęcam do skorzystania ze stopki poniżej.