dzieciaczki Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 witam,na lekcji wych.fizycznego doznałam mocnego słtuczenia kciuka, który juz 4 razy był operowany ze względu na nerwiaki.Aktualnie jestem z tego tytułu drugi tydzien na L-4 , gdyz palec od chwili wypadku boli i rwie mnie niewiarygodnie...Dostaje silne leki przeciwbólowe, palec jest usztywniony - w szynie.Lekarz zastanawia się , czy nie obciąć mi nerwów obwodowych, bym przestała mieć czucie w palcu...Czy moge starać się o odszkodowanie? Wypadek był zgłoszony jako wypadek przy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 W sprawie mamy do czynienia z nałożeniem się stanów chorobowych. Odszkodowanie z ZUS będzie przyznane tylko jeśli doszło do trwałego uszczerbku na zdrowiu lub długotrwałego rozstroju zdrowia. A biorąc pod uwagę charakter urazu może być z tym problem. To samo dotyczy ubezpieczenia NNW.Oczywiście może Pani spróbować złożyć wnioski, niczym Pani nie ryzykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciaczki Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Bardzo dziekuje za odpowiedz. Pragne dodać,ze akurat dzis przeszlam rano operacje, podczas ktorej odcieto mi nerwy w kciuku, bym nie odczuwala bólu...Nie bylo innego wyjscia,jak tylko odnerwienie palca. Mialam nie czuc części palca,jednak nie wiem co poszlo nie tak i nie czuje go wcale...Mimo szwów,nie odczuwam żadnego bolu. Reka nie bedzie juz nigdy srawna-tak powiedzial lekarz operujący. Co w zwiazku z tym, jakie mam poczynić dalsze kroki? Czy w tej chwili moge starac sie ojakies odszkodowanie? Czy to mozna zaliczyc do uszczerbku na zdrowiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henoz Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Jest to uszczerbek na zdrowiu. Z ZUS powinna Pani otrzymać jednorazowe odszkodowanie-621zł/1%, z ubezpieczeń prywatnych również z NNW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henoz Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Do ZUS protokół powypadkowy składa pracodawca-dyrektor szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi