Swiezy Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 jechałem na "stopa" z osobą która spowodowała zderzenie czołowe doznałem wewnetsznych obrarzen ciała zwichniecie szyji bule na całym ciele czy należy mi sie odszkodowanie ? jak je uzyskać z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 TAK NALEŻY SIĘ ODSZKODOWANIE Z OC SAMOCHODU SPRAWCY ,KTÓRY SPOWODOWAŁ WYPADEK.........OCZYWIŚCIE W NOTATCE POLICYJNEJ MUSI BYĆ WPISANE ŻE BYŁ PAN PASAŻEREM TEGO AUTA I ŻE PAN BYŁ POSZKODOWANYM....................POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiezy Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Tylko jest taki problem ze ja pojechałem do domu zanim policja przyjechał Mam dane sprawcy i świadków czy da sie to jeszcze jakoś udowodnić ze bylem pasażerem i czy w tym wypadku bede mógł kombinowac odszkodowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fabianopulos Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Swiezy wrote: jechałem na "stopa" z osobą która spowodowała zderzenie czołowe doznałem wewnetsznych obrarzen ciała zwichniecie szyji bule na całym ciele czy należy mi sie odszkodowanie ? jak je uzyskać z góry dziękuje za pomoc doznałeś wewnętrznych obrażeń i uciekłeś z miejsca wypadku. Dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PHUAVAE Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Niezaleznie od tego czy w notatce policyjnej figurujesz czy też nie istnieje możliwość ubeigania się o odszkodowanie. Po pierwsze nie powinineś bać sie mówić prawdy. Po drugie istotne jest, aby fakt twojego uczestnictwa w wypadku został potwierdzony w dokumentacji medycznej i/lub przez samego sprawcę i/lub przez swiadków np. z innych pojazdów. Twoje oddalenie się z miejsca wypadku (mam taka nadzieję) tylko wydłuża i komplikuje proces dowodzenia i nic ponad to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiezy Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 czekalem na policje ze 2godziny a bylo juz puzno zimno i poza tym nic mnie nie bolało pewnie dlatego ze bylem w szoku to pojechalem do domu a z tymi obrarzeniami to moze pszesadzilem "poobijałem sie w środku " zaczelo mnie bolec dopiero na drugi dzien to pojechalem do szpitala i im opowiedzialem co i jak porobili mi badania i do domu muszę jeszcze do ortopedy pojechac tak lekarz napisal . Jak mam sie do tego zabrac z tym odzszkodowaniem mam pojechac na policje? czy po pełnym leczeniu gdzies sie oto ubiegac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Swiezy wrote:czekalem na policje ze 2godziny a bylo juz puzno zimno i poza tym nic mnie nie bolało pewnie dlatego ze bylem w szoku to pojechalem do domu a z tymi obrarzeniami to moze pszesadzilem "poobijałem sie w środku " zaczelo mnie bolec dopiero na drugi dzien to pojechalem do szpitala i im opowiedzialem co i jak porobili mi badania i do domu muszę jeszcze do ortopedy pojechac tak lekarz napisal . Jak mam sie do tego zabrac z tym odzszkodowaniem mam pojechac na policje? czy po pełnym leczeniu gdzies sie oto ubiegac ?1) Tak- należy zgłosić kolizję/wypadek do organów ścigania;2) Szkodę zgłasza się do T.U. pojazdu sprawcy, załączyć wszelkę dokumentację medyczną, oświadczenie sprawcy kolizji, notatkę policyjną. Należy się odszkodowanie (koszty leczenie w tym przejazdów do lekarzy) i zadośćuczynienia za ból i cierpienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi