redok84 Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Witam. Moja historia wygląda następująco; jadąc motocyklem kierowca innego pojazdu zajechał mi drogę przez co doznałem złamania nogi,przez ponad miesiąc miałem nogę w gipsie a zwolnienie miałem przez 3 miesiące,teraz bede wnosił koszty leczenia i zadośćuczynienia do pzu (sprawcy wypadku) mam takie pytanie: czy jeżeli jestem właścicielem gospodarstwa rolnego to czy mogę ubiegać sie o utracony dochód na gospodarce?? jeżeli tak to w jaki sposób mam go udowodnić???Za pomoc z góry dziekuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawnik4 Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Oczywiście może Pan wystąpić z takim roszczeniem, a jego dokumentowanie będzie uzależnione od profilu gospodarstwa. Warto zabezpieczyć się w zaświadczenia z gminy o dochodowości z hektara przeliczeniowego. W roszczeniu należy uwzględnić zasiłek otrzymywany z KRUS.Można ustalać także ewentualny nakład pracy w danym okresie i koszt wynajęcia pracownika na zastępstwo. Jeśli będzie potrzebował Pan pomocy w prowadzeniu sprawy zachęcam do skorzystania ze stopki poniżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts