Piotrek_S Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Witam serdecznie, pare dni temu wjechala we mnie kobieta na parkingu - przyznala sie do winy, zglosilem szkode do Link4 z jej OC i czekalem na rzeczoznawce.Rzeczoznawca przyszedl, obejrzal auto (wgniecione drzwi i pekniete lusterko) i powiedzial ze drzwi byly wczesniej naprawiane (teraz kwalifikuja sie do wymiany) wiec dostane tylko czesc pieniedzy na nowe, a w wypadku bezgotowkowego rozliczania szkody firma zaplaci tylko czesc pieniedzy za drzwi a ja reszte bede musial doplacic. Czy maja prawo cos takiego robic? Przyznam ze wydaje mi sie to bardzo niesprawiedliwe iz zostalem poszkodowany a teraz jeszcze bede musial za to placic. Zamierzam pisac odwolania jednak czy maja one jakas szanse na sukces? Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harim Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 cześć Piotrek, Z polisy OC sprawcy przysługuję Ci wypłata pełnej wartości za naprawę szkody. Ja bym zrobił to tak oddałbym pojazd do serwisu i zrobił naprawę pojazdu na rachunki tzn. za naprawę płaci Link 4. Nie zapomnij poinformować Link 4 o takim sposobie naprawienia szkody a przy okazji niech Ci wskażą zakład lub serwis który z nimi współpracuje. To nie Twoja wina że drzwi były już kiedyś naprawiane ale zakład myśli tak żeby poszkodowany nie odniósł korzyści głupie to ale niestety częste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 rozumiem jesli bym bral pieniadze to oczywiste ze by mi wyplacili mniej - tu bym sie nie klocil... zdziwilo mnie tylko ze wymagaja ode mnie wspoludzialu w szkodzie przy naprawie bezgotowkowej - na to sie na pewno nie zgodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi