Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Doplata do czesci nowych (OC)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

pare dni temu wjechala we mnie kobieta na parkingu - przyznala sie do winy, zglosilem szkode do Link4 z jej OC i czekalem na rzeczoznawce.

Rzeczoznawca przyszedl, obejrzal auto (wgniecione drzwi i pekniete lusterko) i powiedzial ze drzwi byly wczesniej naprawiane (teraz kwalifikuja sie do wymiany) wiec dostane tylko czesc pieniedzy na nowe, a w wypadku bezgotowkowego rozliczania szkody firma zaplaci tylko czesc pieniedzy za drzwi a ja reszte bede musial doplacic. Czy maja prawo cos takiego robic?

Przyznam ze wydaje mi sie to bardzo niesprawiedliwe iz zostalem poszkodowany a teraz jeszcze bede musial za to placic. Zamierzam pisac odwolania jednak czy maja one jakas szanse na sukces?

Pozdrawiam,

Piotrek

cześć Piotrek,

Z polisy OC sprawcy przysługuję Ci wypłata pełnej wartości za naprawę szkody. Ja bym zrobił to tak oddałbym pojazd do serwisu i zrobił naprawę pojazdu na rachunki tzn. za naprawę płaci Link 4. Nie zapomnij poinformować Link 4 o takim sposobie naprawienia szkody a przy okazji niech Ci wskażą zakład lub serwis który z nimi współpracuje. To nie Twoja wina że drzwi były już kiedyś naprawiane ale zakład myśli tak żeby poszkodowany nie odniósł korzyści :-) głupie to ale niestety częste.

rozumiem :) jesli bym bral pieniadze to oczywiste ze by mi wyplacili mniej - tu bym sie nie klocil... zdziwilo mnie tylko ze wymagaja ode mnie wspoludzialu w szkodzie przy naprawie bezgotowkowej - na to sie na pewno nie zgodze.