siwa181207 Posted February 23, 2011 Share Posted February 23, 2011 Witam mam pytanko ok 3 tygodni temu miałem kolizję tzn: Postawiłem samochód pod domem dosłownie 10 min schodząc usłyszałem huk , co się okazało jadąca z naprzeciwka Pani spanikowała gdy zobaczyła wyjeżdzający z parkingu samochód i uderzyła u mój zaparkowany przy jezdni. Oczywiście zostało spisane oświadczenie Kobieta prosiła mnie żebym nie wzywał policji bo ma tyle punktów ze po dzisiejszym straci prawko. Po ok 4 dniach przyjechał likwidator zrobił wycenę auta jakie elementy zostały uszkodzone i miałem czekać na przelanie pieniędzy.W dniu dzisiejszym dzwonie do firmy Inter Risk a gość mi mówi ,że wycena została sporządzona (nadmieniam iż uszkodzona została lewa strona samochód Opel Zafira 2005r a oni wycenili szkodę na 6 ,5tys zł) no ale niestety nie zostanie mi wypłacona taka kwota z uwagi na fakt iż mają wątpliwości co do tej szkody i wyślą do mnie jakiegoś biegłego który ma zrobić rekonstrukcje zdarzeń czy coś w tym rodzaju.Jeśli ktoś spotkał się już z czymś takim to proszę o pomoc . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawnik4 Posted February 24, 2011 Share Posted February 24, 2011 Przy braku policji na miejscu zdarzenia jest to dość powszechne działanie ubezpieczycieli, które ma wyeliminować wyłudzenia odszkodowań.Warto zgłosić się do TU na przejrzenie akt po oględzinach, ustalić czy zwracali się do sprawcy o potwierdzenia kolizji itp. Na przyszłość nauczka, trzeba zawsze wzywać policję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts