gumisv6 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 witamw 08.07.2009r zostałem poszkodowany w wypadku kolizji drogowej w skutek niezachowania bezpiecznej odległości przez kierującego motocyklem który to uciekł z miejsca wypadku, zapamietałem nr rejestracyjne ale sprawca nie został ustalony, policjant mi tłumaczył że to bardzo zamotana sytuacja była ponieważ najpierw te numery były na jakimś innym motorze w efekcie nawet Urząd Komunikacji nie zdołał nawet ustalić właściciela tych numerów. Mam pytanie ponieważ czytałem że w takich przypadkach należy się zgłaszać do jakiegoś Funduszu Gwarancyjnego, czy mógłby mi ktoś przybliżyć w jaki sposób można się starać o odszkodowanie? Uszkodzony został mój samochód w skutek czego mam krzywe prawe tylne koło w oraz na feldze rysę wielkości palca. Prosiłbym o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek2939 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 UFG-likwiduje szkody na osobie[JEŻELI SPRAWCA JEST NIE ZNANY] wyrządzone przez pojazdy mechaniczne,a zgłoszenie szkody odbywa się za pośrednictwem jakiegokolwiek Towarzystwa Ubezpieczeniowego Gdy natomiast sprawca nie zawarł umowy ubezpieczeniowej to UFG wypłaca za szkody w mieniu i na osobie,,,,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumisv6 Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Tak więc jak mogę się ubiegać i do kogo o odszkodowanie będąc POSZKODOWANYM [uBEZPIECZONYM] w takiej sytuacji?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 UFG wypłaca za szkody w mieniu, jeśli w następstwie są osoby Poszkodowane z rozstrojem zdrowia powyżej 14 dni lub są ofiary śmiertelne.Jeśli nic poważnego nikomu się nie stało top nie dostanie Pan odszkodowania za samochód. Jeśli ma Pan ubezpieczenie AC to z niego może Pan zlikwidować szkodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi