krzysiopysio Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam, mam wątpliwości co do wysokości odszkodowania za pojazd marki Renault Laguna II (2001r.) 1.8 benz.01.02.2011 r. miałem czołowy wypadek samochodowy. Oczywiście na miejscu była policja, sporządziła notatkę i ukarała sprawcę mandatem. Zgłosiłem sprawę do Benefia i po paru dniach przyjechał rzeczoznawca. Przyznano mi SZKODĘ CAŁKOWITĄ ZA POJAZD. Wczoraj otrzymałem pismo, które powaliło mnie na kolana. Wycenili mi średnią rynkową na kwotę 10100zł, (nie mam pojęcia skąd wzięła się taka suma, gdyż w programie eurotax, auto ma wyższą wartość). Dodatkowo oszacowali, że mój wrak jest jeszcze sporo wart i zaproponowali kwotę rzędu 5400zł.1. za tą kwotę nie naprawię samochodu2. z resztą nie chce mieć auta powypadkowego, gdzie podłużnice są uszkodzone, silnik przesunięty i wystrzelone poduszki. Wolę oddać to na złom. Co w takim wypadku mogę zrobić, aby otrzymać rzetelną kwotę za odszkodowanie?!?Proszę o pomoc, z góry serdecznie dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Wartość przed szkodą - sprawdzić wycene (zażądać)Wartość wraku - zażądac danych kupca, który zakupi wrak po wyliczonej przez TU cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graszka Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Witam.Właśnie częściowo wygrałam sprawę z HDI o zaniżenie wartości auta z przed szkodą (pisze częściowo, ponieważ sąd nie uwzględnił wszystkich moich praktycznie poniesionych kosztów). Poszukuję osób, które również miały takie doświadczenia z HDI aby zrobić pozew zbiorowy o celowe zaniżanie wartości aut z zamiarem korzyści majątkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi