jadzka Posted March 9, 2011 Share Posted March 9, 2011 Witammam pytanie dotyczace zaocznego przyznania odszkodowania . jestem ubezpieczona "Polisa-Zycie". miałam wypadek w styczniu w Londynie, lewe złamanie nadkłykciowej,kości promieniowej. to wynika z opisu lekarza w Londynie. pozniej rozpoczełam leczenie , prezszłam rechabilitacje, brakuje mi ponad 20 % do pełnej sprawnośći łokcia, wyprostu i zgięcia.Złożyłam dokumenty, dziś dostałam pismo o zaocznym odszkodowaniu, zostało mi przyznane 4 %.Pytanie moje dotyczy, słusznośc przyznanych 4% , czy ewentualnie mam szanse odwołać się. Jak domniemywam jako osobo bezrobotna nie przysługuje mi odszkodowanie z ZUS ? I moje prywatne ubezpieczenie jest jedyna możliwość jakiegokolwiek odszkodowania.?Proszę za odpowiedź i poradę co mogłabym uczynić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszekosinski Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 odwołanie zawsze można pisać . Tym bardziej że przyznali zaocznie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prawnik4 Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Przed przystąpieniem do odwołania proszę wystąpić do Ubezpieczyciela o nadesłanie kopii orzeczenia lekarskiego wraz z tabelą uszczerbku na zdrowiu.Będzie można wtedy ocenić poprawność opinii lekarskiej. Brak badania bezpośredniego może być ważnym argumentem w odwołaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts