Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Poszkodowana w kolizji nie chce odszkodowania z ubezpieczalni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

4 dni temu miałem niewielką stłuczkę. Nie działała sygnalizacja na bardzo ruchliwym skrzyzowaniu w godzinach szczytu. Tir ustał na środku skrzyzowania, bo nie mógł się złożyć do skrętu, przy tym zasłonił całe pole widzenia. Skręcałem w lewo, kierowca tira dał znak abym jechał, ruszyłem i w tym momencie pewna ładna pani wpadła z prędkością ponad 70 km/h na skrzyzowanie i zahaczyła mnie o tylne prawe koło. Ona jechała na wprost więc miała pierwszeństwo.

Policji nie wzywaliśmy, wziąłem wine na siebie, spisaliśmy protokół w PZU. Uszkodzenia obu aut były nieznaczne, u mnie tylko felga zgięta i nadcięta opona, u niej porysowany zderzak.

Dzis zadzwoniłem do tej miłej pani i okazało się, że rzeczoznawca z pzu wycenił jej naprawe na 2700 brutto 1200 netto

Poszkodowana nie przyjęła odszkodowania, uznała ze to dla nie j za mało i nie będzie robić 'fuszerki", oddała auto do serwisu

Moj samochód mam w układzie: ojciec własciciel 60% znizek ja współwłasciciel ponizej 23 lat.

Moje pytanie: czego w takim układzie mam sie spodziewać, czy stracę zniżki tylko ja czy ojciec też no i co zrobić gdy poszkodowana naprawi auto w serwisie (czy może chciec zapłaty z mojej kieszeni)??

Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję

Po pierwsze to coś bez sensu :"2700 brutto 1200 netto".

Tak czy siak: zniżki (częściowo) stracicie obaj, bo nie może być tak, że Tatusia bierze się na współwłaściciela tylko na "dobre" czyli dla zniżek, a jak będzie szkoda to już od Tatusia wara, a to czy poszkodowana naprawi w serwisie, czy też nie naprawi wcale Was nie interesuje - z własnej kieszeni odszkodowania nie będziecie płacić w żadnej części.