Aga111 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 W grudniu , przed świetami wracając z pracy własnym samochodem zatryzmałam sie na drodze podporządkowanej, przepuszczając samochody mające pierwszeństwo jazdy. W pewnym momencie w tył mojego uderzył inny samochód, głową uderzyłam z całą siłą w zagłówek siedzenia. Po spisaniu protokołu wróciłam do domu , gdzie po kliku minutach straciłam przytomność. Wezwane pogotowie na bazie objawów stwierdziło wstrząs mózgu, co nastepnie zostało potwierdzone w badaniach szpitalnych. W szpitalu spędziłam w sumie 9 dni powoli dochodząc do siebie, odzyskujac pamięć i siły. Po powrocie do domu przebywałam jeszcze na zwolnieniu lekarskim cały styczeń. Musiałam również zrezygnować z dodatkowych zajęć które prowadziłam (jestem nauczycielką). Szkoła i ZUS za okres zwolnienia załaciła mi 80% wynagrodzenia, moje Towarzystwo Ubezpieczeniowe odmowiło mi wypłaty odszkodowania z tyt. NNW. Czy nalezy mi sie jakie odszkodowanie z OC sprawcy, z polisy NNW mojego ubezpieczyciela (jest jeszcze czas na odwolanie sie od decyzji) i o jaką kwotę powinnam wystąpic? Gdzie jeszcze ewentualnie powinnam sie zwrócić o odszkodowanie? Z góry dziekuje za pomoc.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELPKAM Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Pani Agnieszko jasne że się należy chociażby z OC sprawcy , posiada pani notkę policyjną gdzie napisane jest jego wina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga111 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Nie , policji nie było, ale mam spisane oświadczenie sprawcy , ze to on we mnie wjechał. Na policje sprawa została zgłoszona po 6 godzinach przez męża , ja leżałam już na sali. Zresztą policja mnie przesłuchiwała w tym samym dniu, wieczorem w szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELPKAM Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 rozumiem , czyli nic straconego , miała pani zapięte pasy , czy znajdowała się Pani pod wpływem alkoholu ? , jaki czas temu miało to miejsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aga111 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Pasy miałam oczywiście zapięte, inaczej wyleciałabym przez przednią szybę lub w najlepszym przypadku rozbiła się o kierownice. Alkoholu zero a zdarzenie miało miejsce w grudniu 2010 , dwa dni przed Wigilią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieowo Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Pani Agnieszko a na jakiej podstawie Towarzystwo Ubezpieczeniowe odmówiło Pani wypłaty odszkodowania z tyt. NNW? Musi Pani dokładnie przejrzeć Ogólne Warunki Ubezpieczenia. Należy skompletować dokumentację medyczną dot. leczenia, koszty zakupu leków, koszty przejazdu do placówek medycznych. Następnie powinna Pani zgłosić szkodę do ubezpieczyciela sprawcy. W razie pytań proszę o kontakt.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawnik4 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Aga111 wrote:W grudniu , przed świetami wracając z pracy własnym samochodem zatryzmałam sie na drodze podporządkowanej, przepuszczając samochody mające pierwszeństwo jazdy. W pewnym momencie w tył mojego uderzył inny samochód, głową uderzyłam z całą siłą w zagłówek siedzenia. Po spisaniu protokołu wróciłam do domu , gdzie po kliku minutach straciłam przytomność. Wezwane pogotowie na bazie objawów stwierdziło wstrząs mózgu, co nastepnie zostało potwierdzone w badaniach szpitalnych. W szpitalu spędziłam w sumie 9 dni powoli dochodząc do siebie, odzyskujac pamięć i siły. Po powrocie do domu przebywałam jeszcze na zwolnieniu lekarskim cały styczeń. Musiałam również zrezygnować z dodatkowych zajęć które prowadziłam (jestem nauczycielką). Szkoła i ZUS za okres zwolnienia załaciła mi 80% wynagrodzenia, moje Towarzystwo Ubezpieczeniowe odmowiło mi wypłaty odszkodowania z tyt. NNW. Czy nalezy mi sie jakie odszkodowanie z OC sprawcy, z polisy NNW mojego ubezpieczyciela (jest jeszcze czas na odwolanie sie od decyzji) i o jaką kwotę powinnam wystąpic? Gdzie jeszcze ewentualnie powinnam sie zwrócić o odszkodowanie? Z góry dziekuje za pomoc.AgaZ ubezpieczenia OC sprawcy kolizji ma Pani prawo do:- zadośćuczynienia za krzywdę- odszkodowanie z tytułu kosztów leczenia, przejazdów- odszkodowanie z tytułu uszczerbku w dochodzieCiężko w tej chwili podać kwoty, ponieważ nie znane są okoliczności sprawy związane z osobą Poszkodowaną.Co do odmowy wypłaty świadczenia z ubezpieczenia NNW to proszę napisać uzasadnienie decyzji.W przypadku pytań proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi