cr3pt Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Witam serdecznieWczoraj jadąc tzw. nowa 10 (droga jeszcze nie ma nadanego numeru, brak słupków kilometrowych) na 100m przed znakami koniec miejscowości Lubicz/ początek Torunia przywaliłem samochodem w podstawę znaku drogowego zdaje się U-21a. Są tam 3 pasy, ja jechałem środkowym (zawrotna prędkość 70 km/h), a ta podstawa (kolor jak wiadomo czarny) sobie leżała na środku namalowanego przerywanego pasa jezdni. Pozbyłem się miski olejowej i samochodzik skończył swoją jazdę. Wezwana policja (napisana notatka), przyjechała straż i zebrała olej. Jedyne uszkodzenia pojazdu i ludzi 'inside' to jak wcześniej napisałem ta miska.Dalej potoczyło się w miarę szybko - laweta, transport osób (AC z antyrasistce), a samochodzik stoi w Toruniu i czeka na oględziny/naprawę. Zasadnicze pytanie - czy wie ktoś kto odpowiada za ten odcinek drogi? Komu pośladki skopać za taki numer? Gdybym wjechał na to którymś kołem, zbierali by mnie (i 4 pasażerów) z którejś barierki. Nie za bardzo mam ochotę tracić zniżki na brak nadzoru nad tą drogą. pozdrawiamCr3pT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Masz AC to niech się Ubezpieczyciel martwi do kogo wystąpić z regresem. Albo do wykonawcy drogi albo do zarządcy drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Kiepska rada, weżmie z AC a ubezpieczyciel nie będzie się bawił w ustalanie odpowiedzialnego podmiotu. Regresy są "olewane" nawet gdy jest od razu jasne, kto jest odpowiedzialny, a co dopiero, gdy trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1661348253 Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Tak z tym, że z OC w tej sytuacji może się bujać z pół roku i nie wiadomo jak go potraktują. Ja bym osobiście zgłosił ze swojego AC i scedował roszczenia regresowe do Ubezpieczyciela który więcej może zdziałać niż przeciętny Kowalski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Po pierwsze mało kto ma AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr3pt Opublikowano 8 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Holms wrote: Tak z tym, że z OC w tej sytuacji może się bujać z pół roku i nie wiadomo jak go potraktują. Ja bym osobiście zgłosił ze swojego AC i scedował roszczenia regresowe do Ubezpieczyciela który więcej może zdziałać niż przeciętny Kowalski. Tak tez zrobilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi