kamilone Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 Witam Mając wypadek z nie swojej winy staram się o odszkodowanie z NNW OC sprawcy.Czy mam prawo jednocześnie starać się o odszkodowanie z własnego NNW ?? Serdecznie dziekuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kancelaria Prawna Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 kamilone wrote:WitamMając wypadek z nie swojej winy staram się o odszkodowanie z NNW OC sprawcy.Czy mam prawo jednocześnie starać się o odszkodowanie z własnego NNW ??Serdecznie dziekuje za pomocOczywiście może Pan dochodzić odszkodowania z ubezpieczenia NNW i OC sprawcy wypadku jak również ze swojego dobrowolnego ubezpieczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted February 9, 2012 Share Posted February 9, 2012 kamilone wrote:WitamMając wypadek z nie swojej winy staram się o odszkodowanie z NNW OC sprawcy.Czy mam prawo jednocześnie starać się o odszkodowanie z własnego NNW ??Serdecznie dziekuje za pomoc1) Tak- z OC sprawcy i NWW własnych grupowych (np. w pracy) jak i indywidualnych (np. NW własnego pojazdu). Proszę przeczytać sobie OWU umowy NNW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exter-odszkodowania Posted February 21, 2012 Share Posted February 21, 2012 Z NNW sprawcy to raczej nie. Chyba że był pan pasażerem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Proszę aby autor zapytania opisał okoliczności i przyczyny wypadku a będzie można precyzyjniej udzielić odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now