nastolatka19 Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 W tym tygodniu w późnych godzinach wieczornych miałam wypadek. Było ślisko w wyniku czego auto znalazło się na dachu. Nie wzywałam policji. Z nikim się nie zderzyłam. Chłopak zawiózł mnie na badania do szpitala (ogólne badanie i rtg czaszki kręgów szyjnych, klatki piersiowej i barku) i stwierdzono tylko uraz głowy i potłuczenia całego ciała (najbardziej szyja i bark). Dodam jescze, że mam niedługo prawo jazdy i jechałam sama. Byłam trzeźwa. Czy należy mi się jakieś odszkodowanie? Słyszałam, że jeżeli jestem młoda i chodzę jescze do liceum to nie należy mi się nic, bo wypadek nie odbył się w drodze do szkoły ani bez posrednio na jej terenie. Bardzo proszę o rade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 nastolatka19 wrote: W tym tygodniu w późnych godzinach wieczornych miałam wypadek. Było ślisko w wyniku czego auto znalazło się na dachu. Nie wzywałam policji. Z nikim się nie zderzyłam. Chłopak zawiózł mnie na badania do szpitala (ogólne badanie i rtg czaszki kręgów szyjnych, klatki piersiowej i barku) i stwierdzono tylko uraz głowy i potłuczenia całego ciała (najbardziej szyja i bark). Dodam jescze, że mam niedługo prawo jazdy i jechałam sama. Byłam trzeźwa. Czy należy mi się jakieś odszkodowanie? Słyszałam, że jeżeli jestem młoda i chodzę jescze do liceum to nie należy mi się nic, bo wypadek nie odbył się w drodze do szkoły ani bez posrednio na jej terenie. Bardzo proszę o rade 1) Szkodę można likwidować z wszelkich ubezpieczeń dobrowolnych NNW grupowych (zawartych np. w szkole) jak i indywidualnych (np. NW owego pojazdu). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kancelaria Prawna Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 nastolatka19 wrote: W tym tygodniu w późnych godzinach wieczornych miałam wypadek. Było ślisko w wyniku czego auto znalazło się na dachu. Nie wzywałam policji. Z nikim się nie zderzyłam. Chłopak zawiózł mnie na badania do szpitala (ogólne badanie i rtg czaszki kręgów szyjnych, klatki piersiowej i barku) i stwierdzono tylko uraz głowy i potłuczenia całego ciała (najbardziej szyja i bark). Dodam jescze, że mam niedługo prawo jazdy i jechałam sama. Byłam trzeźwa. Czy należy mi się jakieś odszkodowanie? Słyszałam, że jeżeli jestem młoda i chodzę jescze do liceum to nie należy mi się nic, bo wypadek nie odbył się w drodze do szkoły ani bez posrednio na jej terenie. Bardzo proszę o rade Większość ubezpieczeń szkolnych obejmuje odpowiedzialność za szkody powstałe również poza godzinami lekcyjnymi. Przesłanką otrzymanie świadczenia jest trwały uszczerbek na zdrowiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Trzeba zapoznać się z OWU owego ubezpieczenia szkolnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts