pianka74 Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 WitamPo ostatnich mrozach pękła mi elewacja/ocieplenie na zewnątrz domu. Mam ubezpieczenie w Warta Dom , był rzeczoznawca pomierzył popisał i ... przyszło pismo z Warty że za mróz to oni nie płacą. Zdębiałem. Pierwszy raz mi się przytrafiło coś z ubezpieczenia domu i okazało się że to ubezpieczenie jest do niczego. Nie wiem czy mam dalej pisać, czy iść do Sądu, czy co? Najpewniej zmienię ubezpieczyciela od kolejnej umowy. Co o tym myślicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parus Lex Posted March 5, 2012 Share Posted March 5, 2012 Zazwyczaj ubezpieczyciele oferują kilka opcji ubezpieczenia od najmniejszego do bardzo szerokiego zakresu, dlatego zanim podpisze się jakieś ubezpieczenie warto zapoznać się z jego zakresem. Jeżeli pękanie mrozowe nie jest wymienionym ryzykiem to nawet sąd nie pomoże. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts