diablokiera Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 3 miesiące temu odznałem uarazu trzeciego palca ręki prawej. Widnieje na nim blizna około 4 cm. i lekki ubytek. Ubezpieczyciel zaocznie stwierdził iż należy mi się jedynie 1% uszczerbku na zdrowiu, co daje wysokość należnego świadczenia 400zł. Uważam że otrzymana kwota nie jest adekwatna do stopnia mojego uszczerbku na zdrowiu. Moje pytanie brzmi: JAK NAPISAĆ ODWOŁANIE OD TEJ DECYZJI? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saint Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 Wskaż, że nalezy Ci się więcej, dodaj dokumenty od naurologa czy ortopedy, opisz dlaczego powinni Ci przyznać wyższy uszczerbek. Ściągnij orzeczenie zaocznej komisji i wykaż, że nie uwzględnili wszystkiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 diablokiera wrote: 3 miesiące temu odznałem uarazu trzeciego palca ręki prawej. Widnieje na nim blizna około 4 cm. i lekki ubytek. Ubezpieczyciel zaocznie stwierdził iż należy mi się jedynie 1% uszczerbku na zdrowiu, co daje wysokość należnego świadczenia 400zł. Uważam że otrzymana kwota nie jest adekwatna do stopnia mojego uszczerbku na zdrowiu. Moje pytanie brzmi: JAK NAPISAĆ ODWOŁANIE OD TEJ DECYZJI? 1) Kwota odszkodowania zależna jest od sumy ubezpieczenia i oceny procentowego trwałego uszczerbku na zdrowiu. Pozostaje więc kwestionować ocenę trwałego uszczerbku na zdrowiu. Odwołanie piszę się zwykłym pismem. Odwołanie powinno zawierać oznaczenie zaskarżonej decyzji, określenie i zwięzłe uzasadnienie zarzutów i wniosków oraz podpis ubezpieczonego albo jego przedstawiciela ustawowego lub pełnomocnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts