agahipa Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 WitamMam takie pytanie jakie mam sznse wyegzekwowania przyznania mi pieniędzy z tytułu urodzenia sie dziecka kiedy to oto dziecko zostało przezemnie adoptowane.Przedstawie dokładniej sytułacje w grudniu 2011 adoptowaliśmy synka który w 2011 ukończył 5 lat(urodził się 15.12.2006) zgłośiłam się do AXA w której mam ubezpieczenie grupowe od 01.11.2008 o wypłacenie świadczenia z tytułu urodzenia się dziecka.AXA przysłało odpowiedź odmowną cytuje"Zprzedstawionej dokumentacj wynika,że zdarzenie ubezpieczeniowe miało miejsce w dniu 15.12.2006 natomiast Pani była objęta ubezpieczeniem grupowym od 01.11.2008". Jednakrze faktycznie dziecko zostało moim z uprawomocnieniem wyroku czyli 06.01.2012 i wszystkie przysługujące normalnie profiyty z tytułu urodzenia sie dziecka mnie rownież obejmują: becikowe ,urlop maciezyński ,wychowawczy.Prosiła bym o pomoc w tej sprawiePozdrawiam Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Witam,serdecznie Państwu gratuluję nowego członka rodziny, natomiast co do wypłaty świadczenia z tytułu urodzenia się dziecka musiałabym dokładnie zapoznać się z ogólnymi warunkami ubezpieczenia, choć na pierwszy wrażenie, niestety ale mogli odmówić. Świadczenia przysługujące z tytułu zabezpieczenia społecznego mają nieco inny charakter niż dobrowolne ubezpieczenie grupowe, niemniej jednak proszę o kontakt przez baner, to postaram się ocenić sprawę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi