kukuska Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Zwracam sie o pomoc w imieniu mojej znajomej,w mc lutym zapłaciła przez pomyłke o 3zł mniej polise w marcu juz dobrze opłaciła i zetkla sie z tragediom urodziła w 7mc synka który tego dnia zmarł,ubezpeczyciel odmówił wypłaty za urodzenie i smierc dziecka tłumaczac sie ze w mc lutym 3zł mniej było wpłacone ,nie otrzymała powiastki ze ma zadłuzenie i uregulowała natychmiast te 3zł,znajoma nie ma z czego pochowac synka nie chce z mops chce godnie i te pieniadze z polisy by pomogły jej w pogrzebie czy ubezp ma prawo odmuwic wypłaty pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam,proszę przesłać do Kancelarii np. przez poniższy baner treść decyzji i nazwę polisy, bo być może będzie szansa na wypłatę, ale najpierw będę musiała dowiedzieć się na jakiej podstawie odmawiają i jakie są ogólne warunki ubezpieczenia. Proszę też o podanie daty urodzin i zgonu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuska Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 indywidualne ubezpieczenie typu p w pzu odp od pzu w zwiazku z tym ze skladka za luty 2012r została opłacona w niepełnej wysokosci 37zł mniej o 3zł a dopłata nastapiła w nastepnym mc ubezp wygaslo z dn 29luty 2012r swiadczenia ztytułu urodzenia i zgonu dziecka w dn 16marca 2012r nie moze byc przyznane w zwiazku z brakiem odpowiedzialnosci PZU zycie sa w dacie zdarzenia tylko czemu nikt nie powiadomił tej biednej kobiety listem lub telefonicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Szanowna Pani, takie przypadki trzeba dobrze przeanalizować i nie ma możliwości, żeby zrobić studium przypadku na forum, dlatego jeżeli chce Pani otrzymać pomoc niezbędne mi będą wyżej wymienione dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuska Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 dziekuje panu ,juz poradzilam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Kancelaria Parus Lex wrote: Szanowna Pani, takie przypadki trzeba dobrze przeanalizować i nie ma możliwości, żeby zrobić studium przypadku na forum, dlatego jeżeli chce Pani otrzymać pomoc niezbędne mi będą wyżej wymienione dokumenty. Nie chciałbym być wścipski, ale zbyt bezpośrednio zaproponowany został kontakt co spowodowało odcięcie się pozkodowanej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Centrum Polska wrote: Kancelaria Parus Lex wrote: Szanowna Pani, takie przypadki trzeba dobrze przeanalizować i nie ma możliwości, żeby zrobić studium przypadku na forum, dlatego jeżeli chce Pani otrzymać pomoc niezbędne mi będą wyżej wymienione dokumenty. Nie chciałbym być wścipski, ale zbyt bezpośrednio zaproponowany został kontakt co spowodowało odcięcie się pozkodowanej.. Dziękuję za troskę i dobre rady. Sprawy zgonowe nie są dla nikogo lekkie i publiczne dyskusje na takie tematy uważam za nietakt, dlatego od razu zaproponowałam prywatną rozmowę, a Pani zapewne sama przeanalizowała owu i poradziła sobie samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Kancelaria Parus Lex wrote: Centrum Polska wrote: Kancelaria Parus Lex wrote: Szanowna Pani, takie przypadki trzeba dobrze przeanalizować i nie ma możliwości, żeby zrobić studium przypadku na forum, dlatego jeżeli chce Pani otrzymać pomoc niezbędne mi będą wyżej wymienione dokumenty. Nie chciałbym być wścipski, ale zbyt bezpośrednio zaproponowany został kontakt co spowodowało odcięcie się pozkodowanej.. Dziękuję za troskę i dobre rady. Sprawy zgonowe nie są dla nikogo lekkie i publiczne dyskusje na takie tematy uważam za nietakt, dlatego od razu zaproponowałam prywatną rozmowę, a Pani zapewne sama przeanalizowała owu i poradziła sobie samodzielnie. Chęć i wolę dyskusji publicznej wyraziła sama klientka, ograniczenie jej spowodowało normalną reakcję obronną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Centrum Polska wrote: Chęć i wolę dyskusji publicznej wyraziła sama klientka, ograniczenie jej spowodowało normalną reakcję obronną... Pytająca napisała " dziekuje panu ,juz poradzilam sobie" także dla mnie nie ma w tym nic z obrony, a wręcz bardzo dobrze świadczy o Klientce, która samodzielnie znalazła rozwiązanie i doszła do tego jak rozmawiać z TU, żeby wypłacono świadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuska Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Nie chciałam wywoływac burzy na forum ,zadzwoniłam do ubezpieczyciela wysluchał mnie i podjeli decyzje wypłacenia mi rozczenia ,dlatego podziekowałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Cieszy mnie, że załatwiła Pani wszystko samodzielnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Przyznaje się do błędnej interpretacji, przepraszam i oczywiście zwracam honor dla Pani z Kancelarii Parus Lex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Centrum Polska wrote: Przyznaje się do błędnej interpretacji, przepraszam i oczywiście zwracam honor dla Pani z Kancelarii Parus Lex. Ja od początku nie widziałam tu żadnego problemu, ale też normalne jest, że na forum bywają problemy ze zrozumieniem intencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi