grzes80 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam. Chciałbym się dowiedzieć, jaki wpływ i czy w ogóle ma zespolenie kończyny metalem, na wysokość jednorazowegoodszkodowania z ZUS. Pytam, ponieważ mam możliwość wyjęcia śrub przed komisją lekarską. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Lekarz orzeka trwały lub długotrwały uszczerbek po zakończeniu leczenia, także raczej nie będzie miało to większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 grzes80 wrote:Witam. Chciałbym się dowiedzieć, jaki wpływ i czy w ogóle ma zespolenie kończyny metalem, na wysokość jednorazowegoodszkodowania z ZUS. Pytam, ponieważ mam możliwość wyjęcia śrub przed komisją lekarską. Dziękuję za odpowiedź.1) Nie musi mieć bezpośredniego wpływu jeśli chodzi o odszkodowanie z NWW, gdyż tutaj chodzi o trwały uszczerbek na zdrowiu po leczeniu. Oczywiście należy zapoznać się z OWU, gdzie ubezpieczyciel mógł przewidzieć zwrot kosztów leczenia oraz odszkodowania np. za każdy dzień pobytu w szpitalu. Natomiast przebyte operacje, zabiegi, ból i cierpienia ma wpływ na zadośćuczynienia w przypadku likwidowania szkody z polisy OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 mam już zakończone leczenie, przyznali mi rentę wypadkową na okres 1 roku i wkrótce będę stawał na komisje w sprawie odszkodowania,mam możliwość wcześniejszego wyjęcia śrub (za dwa dni) ale się zastanawiam czy nie będzie to miało wpływu na odszkodowanie i przyznaną mi rentę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 grzes80 wrote: mam już zakończone leczenie, przyznali mi rentę wypadkową na okres 1 roku i wkrótce będę stawał na komisje w sprawie odszkodowania,mam możliwość wcześniejszego wyjęcia śrub (za dwa dni) ale się zastanawiam czy nie będzie to miało wpływu na odszkodowanie i przyznaną mi rentę Nie powinno mieć znaczenia, gdyż odszkodowanie i renta przyznawana jest na innych przesłankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes80 Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 grzes80 wrote: Dziękuję. Operacje zabiegi mają zaś znacznie na wysokość zadośćuczynienia z polisy OC lub odszkodowania z NNW jeśli umowa przewiduje zwrot kosztów leczenia, rehabilitacji, pobytu w szpitalu etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi