POL2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 witam mam pytanie, jestem funkcjonariuszem policji i miałem wypadek w słuzbie potknąłem się na schodach w pracy i jak czytałem wcześniej zeby był to uznany wypadek w służbie musi wystąpić czynnik zewnętrzny? czyli jak sam sie potknę na schodach to nie bedzie czynnik zewnętrzny? jak powinienem sformułowac to w raporcie ze szedłem po schodach potknąłem sie i doznałem urazu kolana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 POL2012 wrote:witam mam pytanie, jestem funkcjonariuszem policji i miałem wypadek w słuzbie potknąłem się na schodach w pracy i jak czytałem wcześniej zeby był to uznany wypadek w służbie musi wystąpić czynnik zewnętrzny? czyli jak sam sie potknę na schodach to nie bedzie czynnik zewnętrzny? jak powinienem sformułowac to w raporcie ze szedłem po schodach potknąłem sie i doznałem urazu kolana1) Tak;2) Jest to czynnik zewnętrzny. Wyrok S.N. z dn. 15 czerwca 1980 r. III PR 33/80 „Przyczyną zewnętrzną w rozumieniu art. 6 ustawy wypadkowej z 12.VI.1975 r. może być nawet niefortunny odruch pracownika - jego nieskoordynowane poruszenie się. Wyłączenie przyczyny zewnętrznej byłoby uzasadnione tylko wtedy, gdyby istniały podstawy do ustalenia, że wypadek pracownika został spowodowany jego schorzeniem łączącym się np. ze skłonnością do omdleń lub zakłóceń równowagi”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 a jak będą sie pytac o co sie potknąłem? to co mam powiedziec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 POL2012 wrote:a jak będą sie pytac o co sie potknąłem? to co mam powiedziec ?1) Po prostu na schodach;2) Pkt 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi