agnieszka0607 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 lekarz orzecznik z firmy ubezpieczeniowej gdzie wezwał mnie na komisję ocenił mój uszczerbek na zdrowiu na 2% gdzie otrzymałam 2500zł odszkodowania czy mam się zgodzić z tak kwotą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kancelariaa Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dzień dobry Jeżeli było to z OC (2% i 2500zł), to przy podanym przez Panią uszkodzeniu ciała kwota jest b. niska. Ze spraw, które prowadziłem powinno być to spokojnie powyżej 15tys. Ale najczęściej taką kwotę wywalczy się dopiero na sali sądowej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka0607 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 gdzie mogę znaleść jakis wzór odwołania, albo jak napisac pierwszy raz jestem w takiej sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kancelariaa Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 podstawowe wzory można wygooglować. W uzasadnieniu podnieść przeżyty ból, czas leczenia, wyszczególnić wszystkie uszkodzenia itp. A na koniec, że określenie uszczerbku na zdrowiu na 2% i przyznana kwota jest nieadekwatna do stanu faktycznego. Chyba że nasuną Ci się mocniejsze słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek1661348260 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Proszę złożyć u ubezpieczyciela odwołanie dotyczące roszczenia z polisy OC sprawcy podając jednocześnie koszty jakie poniosła Pani w związku z leczeniem po wypadku( załączenie rachunków, faktur na leczenie,rehabilitację, dojazdy, ). Może też Pani bezpłatnie prosić o weryfikację sprawy przesyłając całą dokumentację wypadkową do nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek1661348260 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Proszę o przesłanie dokumentacji wypadkowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 agnieszka0607 wrote:lekarz orzecznik z firmy ubezpieczeniowej gdzie wezwał mnie na komisję ocenił mój uszczerbek na zdrowiu na 2% gdzie otrzymałam 2500zł odszkodowania czy mam się zgodzić z tak kwotą?Witam,pani Agnieszko to stanowczo za mały uszczerbek - 2% mogło być za same żebra, proszę sprawdzić w dokumentacji medycznej czy nie było wysięku do opłucnej , to znacznie zwiększa uszczerbek przy takich sprawach, nie mówiąc już o pozostałych urazach. Ogólnie to brakuje co najmniej jedynki przed tym co Pani wypłacono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaudian Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Dnia 5.11.2012 moja córka miała wypadek samochodowy.Była pasażerem samochodu który prowadził jej chłopak.Siedziała obok kierowcy zabezpieczona pasami bezpieczeństwa.Sprawcą wypadku był kierowca innego auta który wymusił pierwszeństwo. Karetką przetransportowana do szpitala w którym leżała 7 dni w tym trzy doby naczczo dostawała dożylnie silne leki przeciwbólowe,płyny infuzyjne a potem w czwartej dobie dożylnie antybiotyk augmentin. Doznała obrażeń ciała:złamane IX żebro złamana II i V kość sródstopia założono szynę gipsową na trzy tygodnie,otarcia naskórka okolicy lewego podżebrza oraz biodra lewego, pęknięta śledziona z krwiakiem podtorebkowym wstrząśnienie nerek ( w badaniu moczu wykryto krew i liczne bakterie osad w nerkach) OD 5.11.2012 do 31.12.2012 zwolniona z zajęć szkolnych w tym 14 dni po wypisie reżimu łóżkowego i dieta trzustkowa od 5.11.2012 do końca roku szkolnego zwolniona z lekcji wf.Ma 17 lat uczy się w liceum ogólnokształcącym.Sprawca wypadku polisa oc w alianz.Jeden z prawników powiedział że 15.000 zł. i nic więcej inny że 25.000 zł.Leczenie jest jeszcze nie zakończone.Na jakie odszkodowanie możemy liczyć.Bardzo proszę o odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaudian Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Prosiła bym o odpowiedź na pytanie: na ile miej więcej możemy liczyć i ile czasu trwa taka sprawa.Sprawca wypadku się przyznał i na policji i w swojej ubezpieczalni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dao Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Współczuję Pani córceTak więc podaję ceny MINIMALNE, poniżej nich nie da się zejść dla nastolatków, które można osiągnąć:Złamane IX żebro - 5tyśZłamana II i V kość śródstopia - 3tyśOtarcia naskórka okolicy lewego podżebrza oraz biodra lewego - 1tyśpęknięta śledziona z krwiakiem podtorebkowym - 8tyśWstrząśnienie nerek - 8tyśCzyli razem MINIMALNIE 25tyś. za same odszkodowanie. Należy jeszcze dodać zadośćuczynienie oraz koszty leczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilia35 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 suma odszkodowania z pewnością skutkuje dobrym opisem wypadkuprosze o kontakt podpowiem jak napisać oświadczenie żeby było skuteczne w sprawietel.781295107 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 emilia35 wrote:suma odszkodowania z pewnością skutkuje dobrym opisem wypadku...???emilia35 wrote:prosze o kontakt podpowiem jak napisać oświadczenie żeby było skuteczne w sprawie...może lepiej nie podpowiadaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Kate wrote: myślałam, że już nie odzyskam żadnej rekompensaty ale powierzyłam to firmie Compensio i otrzymałam 30 tys. Niech Pani spróbuje. Jaka "subtelna" reklama... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek.gapinski Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Witam serdecznie.Dochodzimy odszkodowań komunikacyjnych.Nasza kancelaria mieści sie w Gdańsku.Jeśli Pani chce możemy Pani pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monter11 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Proponuje najpierw indywidualnie uzyskac odszkodowanie i zglosic roszczenie a dopiero pozniej brac firme w celu powiekszenia kwoty.NIE PODPISYWAC UGODY;-) W RAZIE CZEGO SLUZE Pomoca.Pozdrawiam;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta22 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Witam . 3 dni temu w czasie wykonywania swojej pracy miałam wypadek .Wpadłam w poślizg, samochód się przekoziołkował i dachował w rowie .Leżałam 3 dni w szpitalu na obserwacji, miałam wielkie szczęście, że nic Mi się nie stało, tylko nabiłam sobie siniaki Czy należy Mi się jakieś odszkodowanie jeżeli to nie był Mój samochód tylko służbowy ?Proszę o pomoc bo niestety nie znam się na takich rzeczach Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta22 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Bardzo proszę o odpowiedź . Zależy Mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad7 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 WItam Bardzo współczuję. Nie można dokładnie wyliczyć takiej szkody ale zazwyczaj to kilkaset tysięcy, to ciężkie sprawy. Dlatego lepiej nie prowadzić ich samemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeusz_wwa Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Witam, kilka dni temu zostałem poproszony przez osobę z rodziny o poradę, ale nie jestem prawnikiem i nie chciałbym jej wprowadzić w błąd. Otóż młoda dziewczyna (18 lat) uczestniczy w wypadku samochodowym jako pasażer. Jest poważnie poszkodowana i leczona w szpitalu przez 10 dni(przechodzi skomplikowaną operację prawej nogi). Pracodawca tej dziewczyny dowiedział się, że miała wypadek i zwolnił ją z datą sprzed zdarzenia. Dziewczyna nie jest ubezpieczona w ZUS przez jej rodziców. Wygląda więc na to, że w chwili wypadku nie była nigdzie ubezpieczona. Kto w takim razie pokryje koszty leczenie szpitalnego i dalszą rehabilitację? Czy jako pasażerka pojazdu, którego kierowca był sprawcą wypadku(trzeźwy) skorzysta z oc do pokrycia kosztów pobytu w szpitalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad7 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Witam Oczywiście dziewczynie przysługuje odszkodowanie z OC sprawcy. Proszę do mnie napisać na maila dogadamy się na pewnoPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurelia1234 Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Witam.. Uczestniczyłam w wypadku samochodowym z którego wyszłam z licznymi obrażeniami ciała.. czeka mnie leczenie i rehabilitacja, nadal nie ma pewności czy wrócę do 100% sprawności..Proszę o pomoc i kontakt pod numerem 519379587 Z Góry dziękuje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 tadeusz_wwa wrote:Witam, kilka dni temu zostałem poproszony przez osobę z rodziny o poradę, ale nie jestem prawnikiem i nie chciałbym jej wprowadzić w błąd. Otóż młoda dziewczyna (18 lat) uczestniczy w wypadku samochodowym jako pasażer. Jest poważnie poszkodowana i leczona w szpitalu przez 10 dni(przechodzi skomplikowaną operację prawej nogi). Pracodawca tej dziewczyny dowiedział się, że miała wypadek i zwolnił ją z datą sprzed zdarzenia. Dziewczyna nie jest ubezpieczona w ZUS przez jej rodziców. Wygląda więc na to, że w chwili wypadku nie była nigdzie ubezpieczona. Kto w takim razie pokryje koszty leczenie szpitalnego i dalszą rehabilitację? Czy jako pasażerka pojazdu, którego kierowca był sprawcą wypadku(trzeźwy) skorzysta z oc do pokrycia kosztów pobytu w szpitalu?1. po pierwsze powinniście zawiadomić Inspekcję Pracy o naruszeniu przepisów w związku z niezgodnym z prawem rozwiązaniem umowy o pracę. Nie można kogoś zwolnić z datą wsteczną, trzeba mu wręczyć i uzasadnić wypowiedzenie itp.2. koszty związane z leczeniem o ile będą w ostatecznym rozrachunku zapłaci Ubezpieczyciel samochodu sprawcy wypadku3. dziewczynie z ubezpieczenia OC sprawcy wypadku przysługuje:- zadośćuczynienie za krzywdę- odszkodowanie z tytułu poniesionych strat (koszty leków, rehabilitacja, opieka, przejazdy) oraz utraconych korzyści (utracony dochód)Warto zbierać rachunki, faktury, paragony. Trzeba wykonać dokumentację fotograficzną siniaków, blizn itp. Przy tak poważnym wypadku na zgłoszenie roszczeń będzie zapewne 20 lat od wypadku. Jeśli poszkodowana miała dobrowolne ubezpieczenie NNW (pracownicze, w samochodzie którym jechała) to może zgłosić wnioski w terminie 3 lata od wypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Aurelia1234 wrote:Witam.. Uczestniczyłam w wypadku samochodowym z którego wyszłam z licznymi obrażeniami ciała.. czeka mnie leczenie i rehabilitacja, nadal nie ma pewności czy wrócę do 100% sprawności..Proszę o pomoc i kontakt pod numerem 519379587 Z Góry dziękuje..Proszę opisać co się stało, kiedy w jakich okolicznościach. Być może uda się pomóc Pani na forum. Podawanie telefonu do siebie nie jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi