hemel11 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 wyjeżdżając z drogi podporządkowanej w prawo zachaczyłem pojazd nadjeżdzający z lewej strony (nie przekraczając osi jezdni).Myśląc że winnym jest ten który wyjeżdża z drogi podporządkowanej przyznałem się do winy.Wszystko załatwiliśmy sami spisując oświadczenie.PO pewnym czasie ubezpieczyciel mój w kontakcie ze mną stwierdził że to nie moja wina.Co teraz robić gdywychodzi na to że to nie moja wina, a wcześniej na piśmie ją uznałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Moim zdaniem najlepiej zgłosić sprawę na policję i czekać na rozwiązanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Gwizdz Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Oświadczenie może Pan odwołać;Pierwszy krok to policja, jeżeli oni nie ustalą z druga stroną konfliktu, że było inaczej niż w oświadczeniu przekierują sprawę do sądu rejonowego. Tam temat będzie wałkowany od nowa. Jeżeli jest Pan przekonany, że faktycznie to nie była Pana wina i sąd posiłkując się opinią biegłych to potwierdzi to sprawa odwróci się o 180 stopni, czyli ze sprawcy stanie sie Pan poszkodowanym. . Ale być może ubezpieczyciel tylko tak twierdzi żby opóźnić wypłacenie odszkodowania. Trudno mi tutaj spekulować. W przypadku gdy sprawa znajdzie swój finał w sądzie, życzę wytrwałości ponieważ może to potrwać nawet około roku. w razie dalszych wątpliwości mogę coś więcej doradzić, omówić wszelkie za i przeciw. pozdrawiam Jakub Gwiżdż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parus Lex Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Na co powołuje się ubezpieczyciel twierdząc, że to nie Pana wina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hemel11 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ubezpieczyciel argumentuje to w sposób taki że tamten pojazd przekroczył oś jezdni i mimo że miał pierwszeństwo to on jest winny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłaszaj szkodę z jego OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi