Eugeniusz B Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Witam, zdarzył mi się wypadek w trakcie którego uszkodzeniu uległo oko (dokładnie nastąpiło zniekształcenie rogówki), w skutek czego obecnie bardzo słabo widzę na to oko. Jestem ubezpieczony w Krusie, a wypadek zdarzył się na moim podwórku,w trakcie pracy. Jako odszkodowanie przyznano mi 2 tys. zł, od czego odwołałem się, lecz bez skutku, decyzja ponowie była taka sama. Obecnie mogę odwołać się jeszcze raz, dodam tylko, że zrobiono mi kolejne badania (tomografię oka), które w sposób o wiele dokładniejszy (wg. lekarza) pokazują jak duże jest uszkodzenie. Chciałbym dowiedzieć się jaką firmę warto wybrać by być reprezentowanym w sądzie, czy jest szansa w tym wypadku na sukcesywne odwołanie po raz drugi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kancelaria Prawna Posted April 26, 2012 Share Posted April 26, 2012 Eugeniusz B wrote: Witam, zdarzył mi się wypadek w trakcie którego uszkodzeniu uległo oko (dokładnie nastąpiło zniekształcenie rogówki), w skutek czego obecnie bardzo słabo widzę na to oko. Jestem ubezpieczony w Krusie, a wypadek zdarzył się na moim podwórku,w trakcie pracy. Jako odszkodowanie przyznano mi 2 tys. zł, od czego odwołałem się, lecz bez skutku, decyzja ponowie była taka sama. Obecnie mogę odwołać się jeszcze raz, dodam tylko, że zrobiono mi kolejne badania (tomografię oka), które w sposób o wiele dokładniejszy (wg. lekarza) pokazują jak duże jest uszkodzenie. Chciałbym dowiedzieć się jaką firmę warto wybrać by być reprezentowanym w sądzie, czy jest szansa w tym wypadku na sukcesywne odwołanie po raz drugi? Proszę napisać z jakiego ubezpieczenia składał Pan odwołanie, kiedy było zgłoszenie szkody, kiedy otrzymywał Pan decyzje itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkoda Posted April 26, 2012 Share Posted April 26, 2012 Eugeniusz B wrote: Witam, zdarzył mi się wypadek w trakcie którego uszkodzeniu uległo oko (dokładnie nastąpiło zniekształcenie rogówki), w skutek czego obecnie bardzo słabo widzę na to oko. Jestem ubezpieczony w Krusie, a wypadek zdarzył się na moim podwórku,w trakcie pracy. Jako odszkodowanie przyznano mi 2 tys. zł, od czego odwołałem się, lecz bez skutku, decyzja ponowie była taka sama. Obecnie mogę odwołać się jeszcze raz, dodam tylko, że zrobiono mi kolejne badania (tomografię oka), które w sposób o wiele dokładniejszy (wg. lekarza) pokazują jak duże jest uszkodzenie. Chciałbym dowiedzieć się jaką firmę warto wybrać by być reprezentowanym w sądzie, czy jest szansa w tym wypadku na sukcesywne odwołanie po raz drugi? 1) Tak, która według zapisów umowy którą z nimi Pan podpisze podejmuje się prowadzenia sprawy również w sądzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts