pablopicasso Posted May 30, 2012 Share Posted May 30, 2012 WitamMiałem kolizje drogową w skutek której uszkodzony został słup elektryczny (niezbyt poważnie ale potrzebna była naprawa ).Samochód jest własnością mojego brata a prowadziła go moja koleżanka. Właściciel pojazdu nie brał udziału w zdarzeniu.Czy i kto będzie obciążony kosztami naprawy słupa? Czy koszta pokryje ubezpieczenie OC pojazdu czy kierowcy?Dodam że pojazd ubezpieczony był w TUW.Liczę na odpowiedź.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekpoznan Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 Oczywiście że pokryje to oc pojazdu. od tego w końcu jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted October 22, 2012 Share Posted October 22, 2012 Witam, od 11 czerwca 2012 r. suma gwarancyjna na szkody rzeczowe wynosi 1 mln euro. Do tej kwoty TU pokrywa owe szkody. Także spokojnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts