chinga Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 witam. Dn.28.05.2012 idąc w pracy na przerwe, pośliznęłam sie na schodach i upadłam zjeżdżając na dół. (koleżanka była swiadkiem zdarzenia). wracajac z przerwy slowem nie wspomnialam szefostwu o niczym,poniewaz myslalam ze ból przejdzie.Po pracy przy wsiadaniu do samochodu mialam trudnosci,poniewaz bardzo bolało stłuczenie.(ból sie nasilał)Postanowiłam wiec pojechac odrazu do lekarza celem zbadania mnie,lekarz wystawił L4 na 2 tyg. jeszcze tego samego dnia zadzwonilam do szefowej i zgłosiłam iż miała taka sytuacja miejsce i bedac u lekarza dostałam zwolnienie.Proszę doradzic mi co mam dalej w takiej sytuacji robić?czy zgłosic wypadek w pracy,mimo iz nie jestem ubezpeczona prywatnie,tylko zus opłaca szefowa za mnie.czy musze zrobic przeswietlenie miejsca bolącego w razie czego do protokołu?proszę o fachową poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 chinga wrote:witam. Dn.28.05.2012 idąc w pracy na przerwe, pośliznęłam sie na schodach i upadłam zjeżdżając na dół. (koleżanka była swiadkiem zdarzenia). wracajac z przerwy slowem nie wspomnialam szefostwu o niczym,poniewaz myslalam ze ból przejdzie.Po pracy przy wsiadaniu do samochodu mialam trudnosci,poniewaz bardzo bolało stłuczenie.(ból sie nasilał)Postanowiłam wiec pojechac odrazu do lekarza celem zbadania mnie,lekarz wystawił L4 na 2 tyg. jeszcze tego samego dnia zadzwonilam do szefowej i zgłosiłam iż miała taka sytuacja miejsce i bedac u lekarza dostałam zwolnienie.Proszę doradzic mi co mam dalej w takiej sytuacji robić?czy zgłosic wypadek w pracy,mimo iz nie jestem ubezpeczona prywatnie,tylko zus opłaca szefowa za mnie.czy musze zrobic przeswietlenie miejsca bolącego w razie czego do protokołu?proszę o fachową poradę.1) Zawiadomić o wypadku w miejscu pracy pracodawcę- najlepiej na piśmie za zwrotnym potwierdzeniem na kserokopii;2) Należy zbierać wszelką dokumentację, a czy to będzie prześwietlenie zależy od opinii lekarzy. Szkodę można likwidować z ubezpieczenia wypadkowego w ramach stosunku pracy oraz z wszelkich ubezpieczeń dobrowolnych NNW grupowych (np. zawartych w pracy) jak i indywidualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chinga Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 Dzisiaj byłam podpisać protokół,nie podpisałam go ponieważ zaistniały błędy. Po pierwsze mój adres zamieszkania był błędnie napisany,po drugie na przerwę szłam o godz.13 i tak Pani z bhp zeznałam wcześniej,a wpisana była godzina zupełnie inna,a po trzecie było napisane iż bezpośredniego świadka wypadku nie było,co jest nieprawdą,zgłosiłam wcześniej że świadekiem była koleżanka. Podczas zeznania Pani bhp powiedziała ze świadek nie musi być wpisany wiec go jednak nie wpisała. Proszę o poradę,czy świadek musi być jednak uwzględniony?dlaczego, jesli zeznawałam prawdę Pani bhp popełniła aż takie błędy?Pracodawca powiedział że skontaktuje sie z Panią z bhp i poprawia protokół. Czy jest to zgodne z prawem,jesli dokiument podpisany był już przez pracodawcę i Panią bhp,oprócz mnie.co mam zrobić dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi