krystofwoj Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Witam serdecznie. Tak jak w temacie jestem w trakcie odszkodowania powypadkowego. O tuż w dniu 06.06.2012 doznałem nie miłego incydentu, (zostałem uderzonym samochodem osobowym w lewy bok motorowera którego prowadziłem) spędziłem trzy dni w szpitalu na obserwacji (podziękowanie dla służby zdrowia dla mojego miasta).Otrzymałem wypis gdzie stwierdzono liczne otłuczenia , szew itp. oraz posiadam wszystkie faktury i jestem w czasie wypełniania dokumentów od ubezpieczalni sprawcy wypadku...Dlatego też prosiłbym serdecznie o jakieś rady sugestie oraz czy ktoś nie wie jakiej wyskości odzszkodowanie mogę liczyć? Serdecznie dziękuję za każdą pomoc.link:http://ilovenysa.pl/wiadomosci-3/region/733-wypadek-z-udzialem-motocykla-na-kolejowej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monicg Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 dostaniesz grosze, proponuje poszukać firmy zajmującej się pomocą w uzyskiwaniu odszkodowań, są takie, które biorą 30 %, ale są i takie co biorą 20%, ja jestem w podobnej sytuacji, Pro Juris mnie reprezentuje,bierze 20% plus vat od ich wynagrodzenia, w sumie 24% od całej kwoty, chyba najmniej. Mi Link4 przyznał 5680 PLN, Pro Juris twierdzi, że z noimi obrażeniami można zacząć od 30000 PLN w zwyż jak pójdziemy do sądu, ale zapłacisz w sądzie 5% od kwoty żadanej i 450, 500 PLN za kazdą opinię lekarza biegłego, im ich więcej tym lepiej, ja chyba 3 będę miała, to suma 3000 PLN jaką muszę wydać na sprawę, ale i tak to się opłaci, bo sama bym raczej mało wywalczyła bez prawników dużej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystofwoj Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Dzięki , chyba tak zrobię bo sam sobie nie poradzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria1 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 krystofwoj wrote:Witam serdecznie.Tak jak w temacie jestem w trakcie odszkodowania powypadkowego. O tuż w dniu 06.06.2012 doznałem nie miłego incydentu, (zostałem uderzonym samochodem osobowym w lewy bok motorowera którego prowadziłem) spędziłem trzy dni w szpitalu na obserwacji (podziękowanie dla służby zdrowia dla mojego miasta).Otrzymałem wypis gdzie stwierdzono liczne otłuczenia , szew itp. oraz posiadam wszystkie faktury i jestem w czasie wypełniania dokumentów od ubezpieczalni sprawcy wypadku...Dlatego też prosiłbym serdecznie o jakieś rady sugestie oraz czy ktoś nie wie jakiej wyskości odzszkodowanie mogę liczyć?Serdecznie dziękuję za każdą pomoc.link:http://ilovenysa.pl/wiadomosci-3/region/733-wypadek-z-udzialem-motocykla-na-kolejowej.htmlNa podstawie w/w opisu ciężko jest podać Panu konkretną kwotę zadośćuczynienia, ale wydaje się że będzie to kilka tysięcy.Z polisy OC sprawcy należy się Panu:- zadośćuczynienie za krzywdę- odszkodowanie z tytułu poniesionych kosztów leczenia, przejazdów, rehabilitacji- odszkodowanie z tytułu utraconego dochoduProszę wykonać zdjęcia blizn, otarć, siniaków itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi