tchruskafka Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 Witam, na wstępie chciałem powiedzieć, że mam ubezpieczenie szkolne i jestem pełnoletni. (nie wiem czy ma to jakieś znaczenia ale wolałem to napisać ) Chciałbym się dowiedzieć ile mogę dostać odszkodowania za złamanie 5 kości śródstopia w trzech miejscach. Nogę złamałem na rowerze więc to jako tako znaczenia pewnie nie ma . Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kancelaria1 Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 tchruskafka wrote:Witam, na wstępie chciałem powiedzieć, że mam ubezpieczenie szkolne i jestem pełnoletni. (nie wiem czy ma to jakieś znaczenia ale wolałem to napisać ) Chciałbym się dowiedzieć ile mogę dostać odszkodowania za złamanie 5 kości śródstopia w trzech miejscach. Nogę złamałem na rowerze więc to jako tako znaczenia pewnie nie ma . Z góry dzięki za odpowiedź.W przypadku ubezpieczeń dobrowolnych NNW o wysokości odszkodowania decyduje % uszczerbku na zdrowiu oraz suma ubezpieczenia. Jeśli ma Pan np. sumę ubezpieczenia 10.000,00 zł. to za 1 % uszczerbku na zdrowiu otrzyma Pan 100,00 zł.O uszczerbku na zdrowiu będzie decydował lekarz orzecznik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tchruskafka Posted June 14, 2012 Author Share Posted June 14, 2012 dartanians wrote: Najwięcej dostaniesz, jeśli sprawą zajmą się profesjonaliści. Działając na własną rękę dostaniesz grosze. Skąd jesteś? Koszalin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kancelaria1 Posted June 15, 2012 Share Posted June 15, 2012 tchruskafka wrote: dartanians wrote: Najwięcej dostaniesz, jeśli sprawą zajmą się profesjonaliści. Działając na własną rękę dostaniesz grosze. Skąd jesteś? Koszalin Przy ubezpieczeniu NNW pełnomocnik nie jest Pau niezbędny i może Pan samodzielnie zgłosić szkodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts