Jump to content
Forum Odszkodowania

ile mogę sie domagać odszkodowania z ubezpiecznenia OC

DelasLDW
 Share

Recommended Posts

Witam dnia 29.11.2011roku miałem kolizje drogową. Wjechałem w bok pojazdu który wymusił na mnie pierszenstwo. Wskutek tego zostałem przewieziony karetka pogotowia do spzitala. Spędziłem tam kilka dni. W wypisie z szpitala mam wpisane: Skrecenie kręgosłupa w mechanizmie biczowym, stłuczenia głowy, stłuczenie mostka, otarcia naskórka prawej reki.

Przez 2 miesiące chodziłem w kołniezu ortopedycznym zmagałem sie z duzym bólem w odcinku szyjnym, miałem problemy z wstawaniem z łozka podnoszeniem sie. Często miałem zawroty głowy. Nadal teraz mam czeste bóle głowy co przed wypadkiem nie miało u mnie miejsca. Na prawej dłoni mam dwie blizny. przez okres leczenia uczestniczyłem w rehabilitacji i zabiegach fizjoterapeutycznych. Przez wypadek byłem zmuszony przerwać pisanie pracy licencjackiej przez co zawaliłem cały rok studiów, kóre finansowałem z własnych srodków (3600zł rocznie)

Mam do was pytanie ile mogę żądać pieniązków od ubezpieczalni z sprawcy OC. Prosze o szybka odpowiedź bo mam juz wszytskie dokumenty do wysłania tylko niewiem jakiej kwoty mogę żądać. Jeżeli mógłby mi ktoś trochę pomóc z gory dziekuje.

Witam Pana.Panu należy się nie tylko odszkodowanie ale również zadośćuczynienie.Firmy ubezpieczeniowe często zaniżają odszkodowanie ale ma Pan prawo zawsze do odwołania.Wysokość odszkodowania zależy od dobrej argumentacji.Aby wiedzieć jak argumentować trzeba poznać m.in.koszty leczenia,hospitalizacji,zakupu sprzętu rehabilitacyjnego,leków,środków opatrunkowych,dodatkowego odżywiania,zniszczonych rzeczy,holowania pojazdu.A wysokość zadośćuczynienia zależeć będzie od bólu fizycznego i psychicznego,przebytych zabiegów,nasilenia bólu i cierpień oraz czas jego trwania,długotrwałości choroby,wpływu uszczerbku na zdrowie i na życie osobiste,blizn na ciele,wykluczenia społecznego,utraconych środków finansowych,szans na przyszłość.Jak Pan zauważył,diabeł tkwi w szczegółach,dobra argumentacja to powodzenie w uzyskaniu adekwatnego odszkodowania.Zyczę powodzenia,Prosze nie zapominać o firmach,które mogą Panu pomóc.Pozdrawiam. Grażyna xxx xxx xxx

DelasLDW wrote:
Witam dnia 29.11.2011roku miałem kolizje drogową. Wjechałem w bok pojazdu który wymusił na mnie pierszenstwo. Wskutek tego zostałem przewieziony karetka pogotowia do spzitala. Spędziłem tam kilka dni. W wypisie z szpitala mam wpisane: Skrecenie kręgosłupa w mechanizmie biczowym, stłuczenia głowy, stłuczenie mostka, otarcia naskórka prawej reki.
Przez 2 miesiące chodziłem w kołniezu ortopedycznym zmagałem sie z duzym bólem w odcinku szyjnym, miałem problemy z wstawaniem z łozka podnoszeniem sie. Często miałem zawroty głowy. Nadal teraz mam czeste bóle głowy co przed wypadkiem nie miało u mnie miejsca. Na prawej dłoni mam dwie blizny. przez okres leczenia uczestniczyłem w rehabilitacji i zabiegach fizjoterapeutycznych. Przez wypadek byłem zmuszony przerwać pisanie pracy licencjackiej przez co zawaliłem cały rok studiów, kóre finansowałem z własnych srodków (3600zł rocznie)

Mam do was pytanie ile mogę żądać pieniązków od ubezpieczalni z sprawcy OC. Prosze o szybka odpowiedź bo mam juz wszytskie dokumenty do wysłania tylko niewiem jakiej kwoty mogę żądać. Jeżeli mógłby mi ktoś trochę pomóc z gory dziekuje.
Proszę nie dublować tematów..

• 9 months later...
Chętnie pomogę. Na wysokość szkody wpływ ma wiele czynników dlatego chyba nikt nie pokusi się tutaj o wycenę. Pozdrawiam