greenpower Posted July 11, 2012 Share Posted July 11, 2012 Witam.Jadać samochodem jako pasażer, kierowca doprowadził do wypadku z własnej winy wjechał do rowu.W wypadku obrażenia odniosłem ja (złamanie obydwu kości prawej nogi, oraz złamanie zmieżdzeniowe pięty)Miałem 2 operacje, 14 dni spędziłem w szpitalu. Czytałem że na to wszystko składa się wiele czynników, taki jak wykluczenie ze społeczeństwa, blizny itp. Wykluczony jestem na co najmniej całe wakacje, posiadam już 3 blizny po cięciach, oraz 6 małych po drutach w pięcie.Za pół roku czeka mnie kolejna operacja wyciągnięcia tego żelazawa ze mnie. Z tego co wiem co mówił policjant dostanę odkodowaniez ubezpieczenia szkolnego oraz OC pojazdu. Dodam iż negocjacjami zajmuje sie firma nie podam nazwy chyba iż to pomoże w ustaleniu orientacyjnej kwoty. Mam jeszcze jedno pytanie, ponieważ samochód prowadziła osoba bez uprawnień ( egzamin zdany lecz nie wystąpił z wnioskiem o wydanie dokumentu). To troszkę komplikuję ponieważ będzie sprawa w sądzie. No i pytanie wyplata odszkodowania nastąpi po wydaniu wyroku dla kierującego, czy po zakończeniu leczenia. Zależy mi na tym ponieważ z racji wypadku budżet domowy ucierpiał, ja nie poszedłem do pracy na wakacje. Proszę o odpowiedź, i pozdrawiam wszystkich połamańców Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad7 Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 WItam Skoro już jakas firma prowadzi sprawę to wszystko Panu powiedzą ; ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retsoop Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 O ile to jakaś kompetentna firma a nie tylko nastawiona na własny zysk... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts