Roberts235 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 WitamDostałem dziś wycenę z Avivy naprawy mojego samochodu po gradobiciu.Auto 2008 VW Passat, Do naprawy (domyślam się ze chodzi o malowanie a nie zaklejanie plasteliną mam ,maskę przód,dach, maskę tył, błotnik przedni, błotnik tylny, oraz drzwi przednie i dostałem propozycje z wyceny 845 PLN!!!!!!!!!. W miernym warsztacie stawki chodzą po 350, 400 pln za element.W kosztorysie nie uwzględniono żadnych materiałów lakierniczych jedynie 12,5 rbh po stawce 55 pln/rbh. Co ma teraz robić? Jak naprawić moje auto? Olewający koleś z call center zbył mnie z niczym i powiedział ze jakiś EUROTAXGLASS tak wyliczył i że tyle powinno wystarczyć-na co, na dywaniki ???W jakim warsztacie?? Powiedział też ze mogę auto naprawić w warsztacie i przedstawić im fakturę za naprawę i JAK zostanie ona pozytywnie rozpatrzona to zwrócą mi pieniądze za naprawę-kpina bo jak nie rozpatrzą pozytywnie to mimo AC naprawie auto z własnej kieszeni!!! Proszę o pomoc co mam teraz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam, do Pana należy wybór w jaki sposób chce Pan naprawić szkodę. Gotówkowo czy bezgotówkowo. Sądzę, że wybrał Pan opcję pierwszą, także TU zaniża koszty naprawy. Prosze skorzystać z formy bezgotówkowej i problemu ze zwrotem nie będzie. Aha, proszę nie wybierać warsztatu u ,,Czesia Lakiernika'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Popieram Centrum Polska dodając, że może być być też warsztat rzemieślniczy, byle nie był to pierwszy lepszy ale sprawdzony lub polecony. A najlepiej taki, który współpracuje z danym Towarzystwem. Tak na marginesie dodam, że wiele osób piszących na forum w sprawie zaniżonej propozycji wypłaty odszkodowania, nie bierze pod uwagę naprawy bezgotówkowej i jak się domyślam to nie wynika z niewiedzy. A fakty są takie: czasy kiedy można było naprawić samochód za połowę kwoty odszkodowania minęły bezpowrotnie. Teraz jak wstawisz pojazd do warsztatu na naprawę bezgotówkową to ci nawet klamki nie polakierują gratis jeśli jej nie ma w kalkulacji TU, bo sami ledwo ciągną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi