baniacz Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Witam. Mam pytania dotyczace wypadku samochodowego ktorego sam w nim uczestniczylem i prawdopodobnie byl on z mojej winy. Nie oczekuje tutaj moralow itd na moj temat tylko prosze o kilka prostych odpowiedzi bo to moj 1 wypadek. Jechalem samochodem z dosc duza predkoscia (prawdopodobnie nie jest to potwierdzone licznik zatrzymal sie na 150) na drodze z ograniczeniem do 70 jezeli dobrze pamietam. Bylem pod wplywem alkoholu z moich informacji wiem ze pierwsze badania krwi mialem dopiero w szpitalu okolo 1.5h po wypadku i bylo 1.2. Prawdopodobnie (nie pamietam) zjechalem na lewy pas nie wyrobilem na zakrecie i uderzylem w tylne kola ciezarowki. Jedynie ja odnioslem obrazenia. I teraz do was pytania:1.Jakie moga byc konsekwencje tego wypadku, czy moge ich jakos uniknac.2.Policja bedzie miala wglad do akt szpitalnych ze mialem alkohol we krwi?3.Auto bylo kilka dni temu kupione nie mialo przegladu. Konsekwencje?4.Ubezpieczenie - jestem jakies w stanie uzyskac?Narazie potrzebuje odpowiedzi na te pytania z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KP Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 baniacz wrote:Witam. Mam pytania dotyczace wypadku samochodowego ktorego sam w nim uczestniczylem i prawdopodobnie byl on z mojej winy. Nie oczekuje tutaj moralow itd na moj temat tylko prosze o kilka prostych odpowiedzi bo to moj 1 wypadek. Jechalem samochodem z dosc duza predkoscia (prawdopodobnie nie jest to potwierdzone licznik zatrzymal sie na 150) na drodze z ograniczeniem do 70 jezeli dobrze pamietam. Bylem pod wplywem alkoholu z moich informacji wiem ze pierwsze badania krwi mialem dopiero w szpitalu okolo 1.5h po wypadku i bylo 1.2. Prawdopodobnie (nie pamietam) zjechalem na lewy pas nie wyrobilem na zakrecie i uderzylem w tylne kola ciezarowki. Jedynie ja odnioslem obrazenia. I teraz do was pytania:1.Jakie moga byc konsekwencje tego wypadku, czy moge ich jakos uniknac.2.Policja bedzie miala wglad do akt szpitalnych ze mialem alkohol we krwi?3.Auto bylo kilka dni temu kupione nie mialo przegladu. Konsekwencje?4.Ubezpieczenie - jestem jakies w stanie uzyskac?Narazie potrzebuje odpowiedzi na te pytania z gory dziekuje.1. karne - mandat / grzywna / wyrok za spowodowanie zagrożenia w ruchu drogowym pod wpływem i utrata prawa jazdy2. tak wystąpi z takim pytaniem3. mandat, zatrzymanie dowody rejestracyjnego4. nie ma żadnych szans na odzyskanie - bo wypadek z Pana winy i pod wpływem alkoholu5. jeśli w drugim samochodzie wyrządził Pan szkodę - zostanie Pan obciążony przez TU kosztami jego naprawy na zasadzie tzw. regresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Ambrozewicz Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 baniacz wrote:Witam. Mam pytania dotyczace wypadku samochodowego ktorego sam w nim uczestniczylem i prawdopodobnie byl on z mojej winy. Nie oczekuje tutaj moralow itd na moj temat tylko prosze o kilka prostych odpowiedzi bo to moj 1 wypadek. Jechalem samochodem z dosc duza predkoscia (prawdopodobnie nie jest to potwierdzone licznik zatrzymal sie na 150) na drodze z ograniczeniem do 70 jezeli dobrze pamietam. Bylem pod wplywem alkoholu z moich informacji wiem ze pierwsze badania krwi mialem dopiero w szpitalu okolo 1.5h po wypadku i bylo 1.2. Prawdopodobnie (nie pamietam) zjechalem na lewy pas nie wyrobilem na zakrecie i uderzylem w tylne kola ciezarowki. Jedynie ja odnioslem obrazenia. I teraz do was pytania:1.Jakie moga byc konsekwencje tego wypadku, czy moge ich jakos uniknac.2.Policja bedzie miala wglad do akt szpitalnych ze mialem alkohol we krwi?3.Auto bylo kilka dni temu kupione nie mialo przegladu. Konsekwencje?4.Ubezpieczenie - jestem jakies w stanie uzyskac?Narazie potrzebuje odpowiedzi na te pytania z gory dziekuje.jeżeli chodzi o konsekwencje prawne to nie mandat a zarzuty za kierowanie pojazdem w stanie nietrzeźwości, jeżeli chodzi o stan nietrzeźwości to szpital tego nie ustala i nie potrzeba tu wglądu do dokumentacji szpitalnej. policjanci pobierają krew do badań w obecności lekarza i wysyłają krew do badań, wyniki są znane po około 10-ciu dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi