jolcia.rom Posted July 31, 2012 Share Posted July 31, 2012 Witam,w zeszłym roku, tj 21.09.2011r. wracałam do domu z Kołobrzegu. Jakież było moje zdziwienie, gdy 30.08.2012r. otrzymałam dwa mandaty od Straży Gminnej za przekroczenie prędkości oraz dwa zdjęcia pojazdu, zrobione z 1 minutowym odstępem.Z tego, co przeczytałam w piśmie, powinnam wskazać osobę kierującą i zapłacić "dobrowolnie":1 - bez wskazania kierującego- mandat 300zł lub2 - podać osobę kierującą i przyjąć punkty karne oraz mandat w wysokości 200zł.Coś chyba nie tak z tym prawem?Moje pytanie brzmi:1 - jaki termin ma Straż Gminna na wystawienie mandatu?2 - czy powinnam zapłacić dwa mandaty? (odstęp pomiędzy zdjęciami wynosi 1 min.)3 - czy powinnam wskazać osobę kierującą?4 - jak powinnam się zachować w w/w przypadku, gdy zdarzenie miało miejsce prawie rok temu?Bardzo proszę o poradę i wskazówki dalszego postępowania.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts