david1321 Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 Jestem studentem oraz zawodnikiem amatorskiego klubu. W maju na meczu niefortunnie upadłem i złamałem III kość śródręcza prawej ręki. Po miesięcznym zdjęciu szyny i kontroli wszystko jest ok tylko mam teraz kość krótszą 0.5 cm. Jestem ubezpieczony na uczelni oraz z klubu. Moje pytanie dotyczy tego jak zostanie mi wypłacone odszkodowanie w takim przypadku? Pół roku wczesniej skręciłem noge na meczu pochodziłem w szynie 2 tyg i dostałem całe 80 zł z ubezpieczenia z klubu( ubezpieczony jestem na 8 tyś). Na uczelni na ponad 20 tyś. Czy mogę np złożyć najpierw na polise z uczelni a poźniej klubu? Nie ukrywam że nie chce ponownie dostać śmiesznej kwoty za męczenie sie beż prawej kończyny. Bardzo proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kancelariaa Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 Może Pan uzyskać ubezpieczenie z każdej z polis. Nie ma znaczenie w jakiej kolejności się wystąpi. Może to być równocześnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1321 Posted August 3, 2012 Author Share Posted August 3, 2012 A nie uśrednią mi kwoty zey wypłacić mniej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts