karolinag1 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Witam,Miałam wypadek w austrii na nartach - złamanie nogi, założyli mi płytkę i 14 śrub. Leczenie przebiegało pomyślnie do momentu zabiegu wyjęcia owej płyty i śrub. W trakcie zabiegu okazało się że niemożliwe jest odkręcenie wszystkich śrub, a więc także usunięcia płytki (udało się wyciągnąć 10 śrub. W nodze pozostały 4 oraz płyta). Ta "instalacja" bardzo przeszkadza mi w życiu i nie pozwala na pełną ruchomość. Oczywiste jest to, że problem z odkręceniem tych 4 śrub jest winą austriackich lekarzy, ponieważ zgodnie z tym co powiedział lekarz, który mnie operował w polsce to oni zbyt mocno przykręcili je do płyty uniemożliwiając sprawne wyjęcie (przy tego typu zespoleniach nie dokręca się do końca śrub żeby później można było je łatwo wyjąć). W efekcie czeka mnie kolejna operacja, zupełnie zbędna, ponieważ gdyby nie ich błąd juz teraz byłabym w pełni sprawna. A tak musze czekać na cud, bo możliwe że śruby się poluzują i bedzie je można odkręcić.Czy mam jakąkolwiek możliwość na uzyskanie odszkodowania od austriaków lub w jakiś inny sposób za poniesioną przeze mnie szkodę? Jakie dokumenty musze posiadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolinag1 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dziękuję za odpowiedź, liczyłam na więcej szczegółów niż reklama kancelarii adwokackiej. Być może skorzystam z usług.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi