natano20 Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Rok temu byłam poszkodowana w wypadku samochodowym. Z ubezpieczenia grupowego otrzymałam 10% uszczerbku na zdrowiu(złamanie kręgosłupa szyjnego C-5). Obecnie jestem na zasiłku rehabilitacyjnym. M-c temu doznałam niedowładu stopy prawej i znów szpital i miesięczna rehabilitacja na oddziale szpitalnym. W trakcie chorobowego wygasła mi umowa o pracę.Czy mogę się starać o dodatkowe odszkodowanie? Zaznaczam, że przy wypłacie odszkodowania leczenie nie bylo zakończone, co zaznaczyłam we wniosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kancelariaa Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Witam Na to pytanie bez znajomości warunków grupowego ubezpieczenia nie da się odpowiedzieć - proszę te informacje sprawdzić w ogólnych warunkach ubezpieczenia. Jeżeli w wypadku była Pani poszkodowaną, a nie sprawczynią istnieje mozliwość uzyskania odszkodowania z OC sprawcy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 natano20 wrote:Rok temu byłam poszkodowana w wypadku samochodowym. Z ubezpieczenia grupowego otrzymałam 10% uszczerbku na zdrowiu(złamanie kręgosłupa szyjnego C-5). Obecnie jestem na zasiłku rehabilitacyjnym. M-c temu doznałam niedowładu stopy prawej i znów szpital i miesięczna rehabilitacja na oddziale szpitalnym. W trakcie chorobowego wygasła mi umowa o pracę.Czy mogę się starać o dodatkowe odszkodowanie? Zaznaczam, że przy wypłacie odszkodowania leczenie nie bylo zakończone, co zaznaczyłam we wniosku.Witam, faktycznie może Pani dochodzić roszczeń z polisy OC pojazdu i na tym skupiałbym swoją uwagę. Kwotami może bć Pani bardzo zaskoczona. Natomiast nie o kwoty tutaj chodzi tylko o fakt, iż nie będzie Pani musiała pokrywać żadnych kosztów z własnej kieszeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi