Iso Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Witam, W 2010r. w wyniku nieszczęśliwego wypadku doznałem złamania kości udowej nogi prawej. Noga została zoperowana - zastosowano leczenie polegające na umieszczeniu gwoździa śródszpikowego. Po wypadku ubiegałem się o odszkodowanie z tytułu ubezpieczenia PZU (studenckie ubezpieczenie w PZU), które też zostało mi przyznane:- za pobyt w szpitalu- za uszczerbek na zdrowiu Od wypadku minęły 2 lata - noga ładnie się zrosła i przyszedł czas na usunięcie gwoździa. Operacja została wykonania 2 dni temu - szybka i bez problemowa. Na drugi dzień mogłem sprawnie ruszać nogą i poruszać się bez kul.Moje pytanie brzmi: Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie za (można by uznać niekonieczną - aczkolwiek jest to rzecz dyskusyjna) operację oraz pobyt w szpitalu ? Czy też takie odszkodowanie mi się nie należy ? Przy okazji mam 2 pytanie. W najbliższym czasie czeka mnie operacja poprawy słuchu ucha lewego. Słuch pogorszył się w wyniku perlaka, który też tam postanowił sobie urosnąć. Ucho było operowane wiele lat temu ale dopiero teraz postanowiłem zoperować się w celu poprawy słuchu. Czy za taką operację i pobyt w szpitalu również mogę ubiegać się o odszkodowanie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts