ella Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 witam serdecznie, Bardzo proszę o pomoc, miałam taką sytuację ulica dwukierunkowa- stałam do skrętu w lewo jako 4 auto.W prawo jechał terenowy samochód, nie wyrobił i zarysował mi cały bok auta, po czym pojechał dalej.Udałam się na policję, sprawa miała miejsce 1 rok temu, została skierowana do sądu, sprawczyni się wypiera, że to nie ona, choć jej auto ma rysy i było ukrywane przed policją.jakie mam szanse na zwrot pieniędzy za tą szkodę? Dziękuje i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 Sąd powoła biegłego, sprawdzi kompatybilność uszkodzeń i orzeknie o winie i karze. Jeżeli zostanie skazana to korzystasz z jej OC, jeżeli nie , to tylko AC.. Z oc mozesz zgłosić nie czekając na jakikolwiek wynik, po oględzinach ( zrób też foto) możesz naprawiać. A zwrot za naprawę po wygranej sprawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts