Jump to content
Forum Odszkodowania

Ponowna wypłata odszkodowania z PZU

zeta
 Share

Recommended Posts

12 lat temu uległam wypadkowi w drodze do pracy - skręciłam staw skokowy. Wypłacono mi odszkodowanie z PZU i ZUS. Tak się złożyło, że wczoraj uległam wypadkowi i skręciłam staw skokowy w tej samej nodze. Mam założony gips. Słyszałam, że nie mam co składać dokumetów po zakończeniu leczenia w PZU, ponieważ już raz wypłacono mi za uszczerbek na zdrowiu (dot. tej samej nogi i także staw skokowy). Proszę o radę.

witam

ktoś Panią wprowadza w błąd. tamto skręcenie nie ma nic wspólnego z tym skręceniem.

w razie jakichkolwiek pytań proszę o maila : odszkodowanie24@op.pl

tel 609-690-202 lub 601-86-59-73.

Pozdrawiam

robert

• 1 month later...
Otrzymałam odpowiedź z PZU w Poznaniu - negatywną. PZU po przeanalizowaniu dokumentów (zakład pracy e-mailem przesłał tylko kartę informacyjną i zgłoszenie o NW) i opinii lekarza orzecznika stwierdził, że zgłoszony nieszczęśliwy wypadek nie spowodował trwałego uszczerbku na zdrowiu. Jak można zaocznie nie mając pełnego obrazu wydać takie stanowisko. To nie jest decyzja i nie mogę się od niej odwołać. Czy muszę wystąpić tylko na drogę sądową? To jest chore, po zdjęciu gipsu nie otrzymałam rehabilitacji, noga mi puchnie i jest bolesna. A teraz jeszcze to.Sami sobie zaprzeczają, ponieważ 12 lat temu pieniądze wypłacili i miałam tylko skręcony staw, a teraz doszło pęknięcie poprzeczne stopy!!! Proszę o radę, ponieważ nie wiem czy warto zgłosić sprawę do sądu, przy negatywnej decyzji zostanę obciążona kosztami i może to trwać nie wiadomo jak długo