grimes Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Witam Posiadam 2 samochody: Honde i forda fieste.Jestem ich wlascicielem i ubezpieczycielem, do Hondy dopisalem dziewczyne jako drugiego kierowce, dziewczyna wracala z pracy fordem (na ktorego nie ma ubezpieczenia )22.01.08 z pracy i uczestniczyla w wypadku 4 samochodow, samochod przed nia zaczol hamowac i gdy dziewczyna zrobila to samo byla juz bardzo blisko tylniego zderzaka uderzyl w nia samochod z tylu a nastepnie kolejny samochod zakonczyl karambol, teraz pytanie gdzie ona sie moze zwrocic po pomoc, dzwonila do asdy gdzie byl ford na mnie tylko ubezpieczony, dzwonila rowniez do Elephant'a gdzie byla jako drugi kierowca ubezpieczona na honde, z obydwu powiedziano jej zeby zadzwonila do ubezpieczalni kierowcy ktory w nia uderzyl z tylu, dodam ze obydwa ubezpieczenia ktore wykupilem byly Comprehensive.Auto ktore bylo uderzone przez moja dziewczyne wyszlo z tego bez szwanku , jedynie male wgniecenie w zderzaku, ford zostal skasowany z tylu i z przodu nie nadaje sie do naprawy.Na miejscu pojawila sie policjia i karetka, moja dziewczyna dostala nr. ubezpieczenia od pana z tylu ktory bezposrednio uderzyl w tyl forda, kierowca z przodu dostal moj nr. polisy.Kierowca samochodu pierwszego po wyjasnieniu sprawy odjechal samochodem do domu,moj samochod zostal przewieziony przez lawete na parking dla samochodow powypadkowych.Kierowca ktory uderzyl w tyl mojego samochodu takze zostal tam przewieziony.Moja dziewczyna doznala ogolnych obrazen, obecnie jest po 2 obdukcjach, jutro czeka ja trzecia wizyta, tym razem u fizykoterapeuty. Czy mamy szanse na jakies odszkodowanie i czy nie poniesiemy zadnych konsekwencji z tytulu ubezpieczenia ktorego nie miala ? Czy jako wlasniciel samochodu i posiadacz polisy mam szanse na odzyskanie kosztow zniszczenia i wartosci samochodu, lawety itp ? Do kogo mozna sie zwrocic o pomoc ? Nie wiemy co robic dalej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wypadekanglia.pl Posted January 25, 2008 Share Posted January 25, 2008 Witamz ogólnego opisu wynika, iż Twoja dziewczyna ma prawo do odszkodowania, jednak sprawę powinieneś skonsultować ze specjalistami. Polecam nasze usługi.Dodam, iż konsultacje są niezobowiązujące. Oddzwaniamy do Klienta po otrzymaniu zgłoszenia.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts